Compensare articole

 

 

 

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Mobility > SmartCash Mobility Client Android >

Compensare articole

 

 

 

Deschiderea unei Compensari cu ajutorul terminalului mobil se face din meniul principal alegand optiunea Compensare articole. In imaginea de mai jos este prezentat meniul principal:

 

 

meniu_compensare_articole

 

 

Pentru a deschide o compensare  noua se  apasa butonul Deschide Lista Compensare Noua (insemnat in imaginea de mai jos) .

 

compensare_noua

 

Pentru a deschide o compensare noua trebuie ales tipul de compensare,in campul specific cautarii (marcat in imaginea de mai jos), se introduce o denumire partiala sau se alege din lista derulanta .

 

tip_compensare

 

 

Nota!

Pentru actualizarea listei cu tipul de compensari (in cazul in care au fost efectuate modificari in backoffice in timpul operarii cu terminalul mobil) ,in partea superioara dreapta se apasa butonul smartcash_mobility_refresh01.

 

Odata cu deschiderea unei noi compensari se va deschide urmatoarea fereastra in care veti putea atat scana sau introduce codul cat si cantitatea articolelor ce urmeaza a fi adaugate pe compensare (Articol sursa).Dupa adaugarea articolului sursa in urmatoarea interfata se introduse  articolul Destinatie.

 

adaugare_articol_compensare

articol_destinatie

 

 

Dupa verificarea datelor se apasa tasta Enter din cadrul tastaturii terminalului mobil si vom observa in partea inferioara in cadrul sectiunii Diferenta valorica (vezi imaginea de mai jos). In cazul in care ati introdus sau scanat un articol gresit se apasa butonul C din partea inferioara (marcat in imaginea de mai jos), urmand apoi sa repetati operatia cu articolul dorit.

 

articole_compensare

 

Observatie!

In cazul in care pe ecranul terminalului mobil apare tastatura virtuala se selecteaza optiunea Null Keyboard din cadrul setarilor terminalului mobil.

 

Nota!

In cazul in care a fost scanat sau introdus un cod nedefinit in nomenclatorul de produse din backoffice, aplicatia va afisa o eroare conform imaginii de mai jos:

 

articol_inexistent_compensare

 

 

In cazul in care se doreste vizualizarea articolelor de pe o compensare se apasa butonul smartcash_mobility_inf01 , acest buton reprezentand butonul de informatii pentru compensarea in curs, urmand apoi sa se deschida o fereasta in care sunt listate denumirile articolelor cat si diferenta valorica. In campul specific cautarii (marcat in imaginea de mai jos) se pot  filtra rezultatele dupa denumire sau valoare. Tot aici se pot sterge articole prin  apasarea butonului Sterge Linie (vezi imaginea de mai jos).

Pentru a reveni la pagina anterioara se apasa butonul smartcash_return_01.

 

lista_articole_compensare

 

Dupa adaugarea tuturor articolelor pe compensare apasati butonul Emite Compensare. Vi se va cere sa confirmati operatia. Daca doriti sa emiteti compensarea apasati pe butonul YES. Pentru anulare apasati butonul NO.

In cazul in care ati optat pentru a  confirma emiterea de compensare , aplicatia va reveni in meniul principal.

 

emitere_compensare

 

 

In cazul in care doriti sa anulati compensarea apasati butonul Anuleaza Compensare. Vi se va cere sa confirmati operatia. Daca doriti sa stergeti compensarea apasati pe butonul YES. Pentru anulare apasati butonul NO.

Dupa anularea  de compensare aplicatia va reveni in meniul principal.

 

Anulae_compensare

 

Compensari in lucru

 

Dupa selectarea tipului de compensare, se selecteaza din partea inferioara tab-ul Compensari In Lucru, urmand apoi sa se selecteze numarul compensarii in lucru din lista derulanta. De precizat este faptul ca in momentul in care procesati o compensare in lucru aceasta este reluata din  momentul in care a fost abandondata. In campul Filtreaza in lista de compensari in lucru din partea superioara (marcat in imaginea de mai jos) se pot filtra datele in functie de numarul de compensare sau de data. In imaginea de mai jos este prezentata selectia Compensari in Lucru.

 

 

 

compensari_in_lucru1