Definirea Atributelor

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Nomenclatoare >

Definirea Atributelor

In meniul Program- >Nomenclatoare- >Atribute produse se definesc atributele produselor cu care se lucreaza in cadrul Catalogului de Produse.

Numarul de atribute ce pot fi definite nu este limitat. Denumirile nu sunt restrictionate in nici un fel, ele fiind lasate in intregime la latitudinea utilizatorului. Se vor evita totusi caracterele speciale care ar putea crea confuzii programului sau erori la afisare: &, ", '.

Atributele  pot fi adaugate, modificate sau sterse, deschizand fereastra urmatoare din meniul Program->Nomenclator->Atribute:

Atribute

 

Pentru adaugarea unui nou atribut se executa una din operatiile:

- se selecteaza ultimul atribut existent in lista si se apasa sageata jos si se completeaza cele doua campuri cu restrictia de a nu se introduce un cod deja alocat.

- se apasa butonul shop_206  si se completeaza cele doua campuri cu restrictia de a nu se introduce un cod deja alocat.

Pentru modificarea unui atribut  se selecteaza atributul respectiv si se completeaza cele doua campuri cu restrictia de a nu se introduce un cod deja alocat. Programul permite si anularea unei modificari facute recent. Astfel daca v-ati razgandit in privinta modificarii apasati butonul shop_207.

Pentru stergerea unui atribut se executa una din operatiile:

- selectati atributul respectiv si apasati combinatia de taste Ctrl + DEL.

- selectati atributul respectiv si apasati butonul shop_208

Navigarea printre atributele deja adaugate se poate face fie prin utilizarea sagetilor fie prin apasarea butoanelor shop_209 .

Dupa efectuarea operatiilor de mai sus se apasa butonul OK. Pentru anularea operatiilor anterioare se apasa butonul Abandon.

 

Imediat dupa adaugarea unui atribut nou, la editarea unui articol din catalogul de produse acesta va fi prezent in lista de atribute.

In cazul in care unui atribut este asociat cel putin un articol, stergerea atributului respectiv nu este posibila. In acest caz va fi afisat un mesaj de eroare.

 

Atentie Retea Magazine!

In cazul operarii intr-o retea de magazine SmartCash, atributele se pot defini doar in centrala de magazine.

 

 

Pentru definirea termenilor unui atribut din lista respectiva(Ex.Atribut :Culoare ) se apasa butonul Termeni, interfata afisata este urmatoarea:

 

 

Termeni_atribut

 

 

Pentru adaugarea unui nou termen pentru atributul selectat (se pot introduce un numar nelimitat de termeni la un atribut ) se executa una din operatiile:

- se selecteaza ultimul termen existent in lista si se apasa sageata jos si se completeaza cele doua campuri, cu restrictia de a nu se introduce un cod deja alocat.

- se apasa butonul shop_206 si se completeaza cele doua campuri cu restrictia de a nu se introduce un cod deja alocat.

 

Pentru modificarea unei termen existente se selectateaza  termenul respectiv si se completeaza cele doua campuri, cu restrictia de a nu se introduce un cod deja alocat. Programul permite si anularea unei modificari facute recent. Astfel daca v-ati razgandit in privinta modificarii apasati butonul shop_207.

 

 

Pentru stergerea unei termen existent se executa una din operatiile:

- se selecteaza termenul respectiv si se apasa combinatia de taste Ctrl + DEL.

- selectati termenul respectiv si apasati butonul shop_208.

 

Stergerea unei termen nu este posibila decat dupa  ce in prealabil articolele asociate respectivului termen au fost mutate pe alt termen.

Navigarea printre termenii  deja adaugati se poate face fie prin utilizarea sagetilor fie prin apasarea butoanelor shop_209.

 

Pentru salvarea modificarilor efectuate asupra termenilor se apasa pe butonul de OK iar pentru a renunta la schimbari se apasa butonul Abandon.