Managementul Licentelor Digitale

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  Licentierea programelor SmartCash RMS >

Managementul Licentelor Digitale

Accesul la licentele digitale se efectueaza prin platforma de licentiere disponibila la adresa: my.smartcash.ro.

Prin intermediul acestui prortal de licentiere proprietarul licentelor are acces complet la toate licentele software SmartCash RMS. Aceste licente pot sa apartina uneia sau mai multor firme detinute de acelasi proprietar. 

 

La achizitionarea unei solutii SmartCash, titularul primeste credentialele necesare pentru a-si putea administra singur parcul de licente sub forma unui nume de acces si a unei parole initiale.

Sistemul de licentiere SmartCash RMS integreaza un sistem modern de autorizare in 2 pasi, (2FA) folosind aplicatia mobila Google Authenticator instalata pe telefonul inteligent al proprietarului licentelor.

 

In acest mod este garantat controlul unic si nemijlocit al licentelor de catre client prin utilizarea unei parole de tip OTP (one time password).

Operatiile critice, care pot afecta dreptul de proprietate al titularului licentelor este totdeauna validat electronic de catre acesta, prin intermediul unui cod generat doar pe telefonul lui (similar cu aplicatiile bancare).

 

Interfata de autentificare a platformei de licentiere my.smartcash.ro este urmatoarea:

 

my.smartcash.ro

 

Autentificarea se efectueaza prin introducerea numeui de acces si a parolei. In locul numelui de acces poate fi folosita si adresa de email inregistrata in sistem pentru acelasi utilizator.

 

Dupa Login in urmatoarea interfata a platformei de licentiere se pot vizualiza toate licentele disponibile pentru organizatiile la care utilizatorul are acces:

 

licente_pentru_organizatii_disponibile

 

 

Din partea superioara a platformei se poate selecta o organizatie din lista organizatiilor disponibile pentru acest utilizator, in cazul in care acesta poate administra licentele mai multor firme.

La selectarea unei organizatii lista licentelor se actualizeaza automat. Aactualizarea se poate efectua insa si prin apasarea butonului actualizare-licente.

 

Instalarea licentelor pe o statie de lucru sau dezactivarea acestora trebuie autorizata folosind sisteml de autorizare in doi pasi 2FA.

Pentru a putea efectua autorizarea in doi pasi a acestor operatii, pe telefonul inteligent al proprietarului licentelor se instaleaza aplicatia mobila Google Authenticator.

 

Aplicatia este disponibila atat in Google Play cat si in Apple Store, dupa cum se poate observa din imaginile urmatoare:

 

                                                                                google_authenticator_descarcare_android                                 appstore_google_authenticator

 

 

 

Dupa instalarea aplicatiei pe telefonul mobil, din interfata my.smartcash.ro se apasa butonul: Conectare_google_auth. Este afisata urmatoarea interfata, care include un cod QR ce trebuie scanat  in aplicatie cu telefonul mobil.

 

 

scanare_cod_qr_in_aplicatia_GoogleAuthenticator

 

Pentru a scana codul QR se apasa pe butonul " + " ca in imaginea urmatoare.

Dupa scanarea codului QR pe telefon in aplicatia mobila Google Authenticator, este adaugat un nou generator de tip OTP (one time password) cu eticheta my.smartcash.ro ca in exemplul urmator.

 

my.smartcash.ro_cod

 

 

 

Prin apasarea butonului schimbare_parola utilizatorul va putea sa isi schimbe parola, introducand de doua ori noua parola pentru verificare.

 

Pentru a dezactiva licentele se va utiliza butonul dezactivare_licente_buton.

Dezactivarea unei licente  solicita o confirmare prealabila, ca in imaginea urmatoare, urmata de solicitarea unui cod OTP, obtiunt din aplicatia Google Autenthicator a proprietarului licentelor.

 

confirmare_dezactivare_licenta