Imprimante fiscale & case de marcat

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash POS > Echipamente fiscale >

Imprimante fiscale & case de marcat

Echipamentele fiscale ce sunt compatibile cu aplicatia SmartCash Pos sunt urmatoarele:

 

1.Datecs:

   Imprimante fiscale: Datesc FP 700, Datecs FP 800, Datesc FP 650;

   Case de marcat: Datesc DP 25, Datesc DP 150;

   Case de marcat portabile: Datesc DP05, Datesc WP50, WP-500.

 

2.Custom:

   Imprimante fiscale: Custom Q3XF, Custom K3F;

   Casa de marcat: Custom Big Plus.

 

3.Epson:

   Imprimante fiscale: Epson TM T810.

 

4.  Athlos:

     Casa de marcat: Athlos V-WS.

 

5. Daisy:

    Case de marcat: Daisy Compact M 01, Daisy Compact S, Daisy Expert  SX02, Daisy Perfect M 02.

 

6. Tremol:

    Casa de marcat: Tremol M20, Tremol FP21.

 

Fereastra Configurare permite definirea parametrilor de comunicatie cu imprimanta fiscala, a modelului de bon ce se va tipari la imprimanta si personalizarea mesajelor de pe bon si de pe display:

 

Parametrii de comunicatie :

Se seteaza tipul de comunicatie, portul serial (COM-ul) pe care este instalat echipamentul fiscala (Port Serial), viteza de comunicatie (Rata Transfer) iar din lista se selecteaza modelul de imprimanta sau casa de marcat.

 

Mod tiparire articole:

Denumirea articolelor fara precizarea codului

Denumirea articolelor urmate de codul acestora

 

Mesaj personalizat pe display client

Se poate opta pentru afisarea unui mesaj personalizat pe display-ul client la un interval de timp setat dupa inchiderea bonului, interval de inactivitate al imprimantei (nu in timpul vanzarii). Se seteaza intervalul de timp si mesajul dorit.

 

Continut mesaj la inchiderea de bon

Programul permite afisarea de mesaje personalizate, tiparite la finalul bonului fiscal. Se poate defini un mesaj de maxim 20 randuri cu cate 42 caractere pe fiecare rand la imprimantele fiscale , iar la casele de marcat continutul mesajului are maxim 27 de caractere.

 

 

Fereastra Intretinere se va accesa doar in situatii limita, numai de catre personalul specializat Magister Software, sau in situatii deosebite, numai sub indrumarea acestora.

 

Actualizare Data si Ora

In situatia in care intre ora calculatorului pe care ruleaza programul SmartCash POS si ora imprimantei fiscale apare o diferenta mai mare de 20 minute, aplicatia SmartCash POS va semnala acest lucru printr-un mesaj si nu va permite efectuarea de vanzari pana la restabilirea orei corecte pe ambele echipamente. Prin apasarea butonului - Actualizare Data si Ora, imprimanta fiscala va prelua data si ora calculatorului si isi va relua functionarea normala. Data si ora pot fi modificate liber dar niciodata cu o valoare anterioara ultimei inchideri Z.

 

 

Atentie!!

Daca din greseala se introduce o data din viitor si dupa aceasta operatie se efectueaza un raport Z, memoria fiscala a imprimantei devine inutilizabila si trebuie inlocuita! Ori de cate ori este necesara reajustarea orei sau a datei se va proceda cu maxima atentie pentru a nu produce modificari ireversibile!

 

Inchidere Bon Fiscal cu Numerar

Functia de inchidere fortata a bonului fiscal cu Numerar se foloseste numai la bonuri blocate pentru care s-a inceput printarea platilor. Aceste bonuri nu mai pot fi anulate si de aceea este fortata inchiderea lor prin plata cu numerar.

 

Anulare Fortata Bon Fiscal

Functia de Anulare Fortata se foloseste numai pentru bonuri blocate pentru care NU s-a inceput printarea platilor. Aceste bonuri se pot anula integral in mod fortat. Prin apasarea butonului, programul evalueaza vanzarile efectuate pe imprimanta fiscala corespunzator fiecarei cote de TVA definite. Corespunzator fiecarei cote efectueaza o voidare valorica astfel incat totalul sa fie la final 0 si apoi inchide bonul fiscal. Simultan, daca in baza de date au ramas tranzactii aferente bonului respectiv si aceasta este accesibila, le anuleaza si pe acestea.

 

Inchidere Bon Ne-fiscal

Acest buton se va folosi numai pentru inchiderea bonurilor ne-fiscale, (listarea de copii la bon fiscal in timpul carora s-a oprit curentul).