Activarea Licentelor SmartCash RMS

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  Licentierea programelor SmartCash RMS >

Activarea Licentelor SmartCash RMS

Pentru a functiona, toate componentele software licentiate trebuiesc activate pe sistemul pe care programele ruleaza.

Activarea licentelor se realizeaza exclusiv electronic, online, prin internet folosind programul SmartCash License Manager.

La deschidere interfata acestuia este urmatoarea:

 

SmartCash_License_Manager

 

 

Configurare Organizatie

 

Prin apasarea butonului Configurare_organizatie_buton se deschide interfata in care se activeaza organizatia pentru statia locala, ca in imaginea urmatoare:

 

 

 

Configurare_cheie_organizatie

 

Pentru actualizarea organizatiilor  se apasa butonul Actualizare_organizatii_disponibile .

Se deschide o interfata de autorizare a operatiei in care se introduce numele de utilizator si parola ca in imaginea urmatoare:

 

Autorizare_operatie_actualizare-organizatii

 

Dupa  login  pe utilizatorul respectiv  apar organizatiile disponibile. Se selecteaza organizatia din lista de organizatii disponibile pe acest utilizator si se apasa butonul activare_organizatie_statie_locala , in urmatoarea interfata afisata se introduce codul de autentificare OTP format din 6 cifre, generat de aplicatia Google Authenticator pe telefonul managerului organizatiei selectate, ca in imaginea urmatoare:

 

cod_otp

 

Dupa autorizare, organizatia activa este afisata in partea inferioara ca in imaginea urmatoare:

 

 

Organizatii_accesibile

 

 

Tot din aceasta interfata se pot adauga mai multe organizatii sau se pot dezactiva organizatiile adaugate prin apasarea butonului Sterge_cheie_organizatie_buton.

 

Actualizare licente disponibile

 

Pentru a vizualiza licentele disponibile, care nu au fost inca utilizate la alte adrese de instalare  pentru organizatia curent selectata se apasa butonul Actualizare_licente_disponibile_buton , licentele se vor afisa ca in imaginea urmatoare:

 

licente_disponibile

 

Licentele SmartCash RMS disponibile se pot identifica rapid prin cautarea lor in partea superiora  sau se pot selecta filtre dupa: Licenta activata/ dezactivata, data de expirare, tip licenta, versiune produs, contract, data contract, factura, data factura, data activare, utilizator activare, adresa utilizare, tip locatie utilizare si alte informatii.

Tot pentru o filtrare mai usoara se poate bifa optiunea de a afisa si licentele activate, care au fost utilizate deja pentru alte instante de programe.

 

Activare licente

 

Pentru activarea licentelor SmartCash RMS se selecteaza licenta respectiva si se apasa butonul Activeaza_licenta_pentru_Adresa_si_instanta_selectata  ca in imaginea urmatoare:

 

Activare_licenta

 

 

Dupa apasarea butonului Activeaza_licenta_pentru_Adresa_si_instanta_selectata se deschide o interfata ( ca in imaginea urmatoare) in care se adauga informatii care vor ajuta la o identificare mai usoara a licentei respective. Informatia ar trebui sa descrie localizarea licentei pe statia de lucru aflata la adresa de utilizare selectata si se apasa butonul OK.

 

Observatii_licenta

 

 

 

Aceasta operatie necesita autorizare iar in urmatoarea interfata se adauga numele de utilizator si parola pentru gestionarea licentelor organizatiei respective, ca in imaginea urmatoare:

 

Autorizare_operatie

 

Dupa apasarea butonului OK este returnat un mesaj de informare ca in imaginea urmatoare:

 

 

licenta_activata

 

 

In urma unei activari, licenta care a fost alocata este afisata in partea superioara ca in imaginea urmatoare:

 

 

Licente_activate

 

Dezactivare licente

 

Pentru dezactivarea licentelor SmartCash RMS se selecteaza licenta respectiva si se apasa butonul Dezactivare_licenta , ca in imaginea urmatoare:

 

dezactivare_licenta_buton

 

Aceasta operatie necesita autorizare iar in urmatoarea interfata se adauga numele de utilizator si parola pentru gestionarea licentelor organizatiei respective, ca in imaginea urmatoare:

 

 

Autorizare_operatie

 

 

Dealocarea se poate efectua doar de pe statia pe care este folosita, dupa aceasta devine disponibila la oricare adresa de instalare.

 

Generarea unei noi instante SmartCash RMS

 

Pe acelasi calculator se pot  implementa gestiuni diferite sau locatii independente, pentru fiecare locatie trebuie generate cate o instanta noua SmartCash RMS.

 

Pentru generarea unei noi instante SmartCash RMS se apasa butonul Adauga_instanta_buton, interfata afisata este urmatoarea:

 

 

Adaugare_instanta_noua

 

 

Prin apasarea butonului Genereaza_instanta_noua va crea automat un set de link-uri catre aplicatiile instantei in meniul Start/Programs/MagisterSoftware/SmartCash RMS 2.

Suplimentar se pot genera link-uri si pe Desktop-ul comun tuturor utilizatorilor .

Dupa adaugarea unei instante noi, aceasta se regaseste ca in imaginea urmatoare:

 

instanta_noua

 

 

 

 

Toate licentele se valideaza online prin internet.

Folosind aceasta interfata se vor putea muta, activa sau dezactiva licente in mod liber, in functie de nevoile din reteaua dvs. de magazine sau din magazinul dvs.