Server & Baze de Date Mobil Pay

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash POS > Configurarea programului SmartCash POS > Server & Baza de Date >

Server & Baze de Date Mobil Pay

Pagina Server & Baze de Date Mobil Pay este disponibila prin selectarea optiunii Server &Baze de date din meniul lateral sau prin apasarea tastei F1 de la tastatura, urmand apoi sa selectam sectiunea Mobil Pay.

Cu ajutorul serviciului Mobil Pay este posibila efectuarea platilor utilizand telefonul mobil in cadrul magazinelor dotate cu SmartCash POS.

Pentru a putea utiliza serviciul Mobil Pay, prima data este necesara bifarea optiunii setari_pos_142019, apoi trebuie completate campurile noi aparute in urma activarii:

 

setari_pos_152019

In campul Server MobilPay se introduce adresa serviciului, care de obicei este api.mobilpay.com, iar in sectiunea Informatii Client MobilPay se completeaza datele referitoare la: Cheie Securitate Comerciant, Identificator Unic Comerciant, Nume Acces, Parola.

Dupa ce au fost completate toate datele necesare functionarii optime a serviciului, se apasa butonul OK pentru iesire.

 

In interfata operatorului, la inchiderea unui bon la care a fost folosita plata cu cardul, este posibila selectarea optiunii de plata Mobil Pay (optiune valabila numai in cazul in care este activata din setari) in felul urmator: la efectuarea platii Card/Mobil Pay/OK/Inchidere Bon;

 

mobilpay_pos_012019

Daca setarile au fost facute corect, aplicatia va incerca sa acceseze serverul MobilPay interogand posibilitatea clientului de a face plata prin serviciul respectiv si va afisa un mesaj de eroare in cazul in care clientul nu are destui bani, setarile nu sunt corecte, etc. sau se va efectua inchiderea de bon in cazul in care totul este ok.