Reinitializarea Catalogului la Magazine din Retea

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Managementul Retelelor de Magazine >

Reinitializarea Catalogului la Magazine din Retea

Atunci cand se deschide un magazin nou intr-o retea SmartCash sau cand, din variate motive, un magazin a fost scos din exploatare pentru o perioada mai indelungata de timp, se procedeaza la reincarcarea completa a nomenclatorului de produse si de clienti in baza de date de la magazinul respectiv.

Pentru a efectua aceasta operatie, trebuie ca, in prealabil, la centrala de magazine sa fie generat un pachet de date de reinitializare. Acest tip de date, spre deosebire de o actualizare standard de catalog, include totalitatea articolelor aflate in nomenclatorul central de produse si totalitatea tipurilor de clienti.

La fel ca si in cazul unei actualizari de catalog, si pentru reinitializare sunt valabile consideratiile legate de versionarea catalogului de produse sau a catalogului de clienti. Aceasta inseamna ca si pachetul de reinitializare corespunde versiunii de catalog existenta la data la care s-a generat reinitializarea. De aceea, un magazin a carui versiune de catalog are o valoare mai mare decat cea pentru care a fost generata reinitializarea nu va mai putea prelua fisierul de reinitializare respectiv. Pentru a genera un fisier de reinitializare, la centrala de magazine se va folosi meniul: NetCenter/Reinitializare de unde veti alege catalogul dorit pentru retransmitere (catalog produse, clienti, furnizori, magazine,operatori).

Aceasta operatie este consumatoare de timp, si poate dura, de la cateva minute la cateva ore,  in functie de dimensiunile si vechimea nomenclatorului de produse si a numarului de clienti.

La finalul generarii, fisierul de reinitializare este copiat automat in locatia de sincronizare ( in mod uzual pe serverul FTP), de unde urmeaza a fi colectat de catre magazine. La magazine, efectuarea unei reinitializari se realizeaza din meniul NetCenter/Actualizare Nomenclaroare .

In imaginea de mai jos este prezentata reinitializarea catalogului de produse la selectarea unuia:

 

reinitializare_catalog_produse_012019

Nota:

Operatia de reinitializare se va efectua numai atunci cand este strict necesar, in rest fiind preferate actualizarile simple de catalog.