Avize de Insotire

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Configurarea programului SmartCash Shop > Documente fiscale >

Avize de Insotire

Pentru utilizatorii care doresc sa foloseasca numerotatia unitara serializata a documentelor, pe langa numerotatia unica interna a programului, sunt disponibile optiunile din paginile urmatoare. Fiecare calculator client SmartCash RMS are asociata o statie de printare unica, pentru fiecare tip de document fiscal astfel incat sa poata fi controlata alocarea consecutiva a numerelor fiscale. Pentru fiecare statie de printare se defineste plaja de numere intre alocata documentelor emise. Totodata se introduce si seria alfanumerica a pachetului de documente utilizate.

 

Aceasta sectiune defineste sistemul de numerotatie aplicat documentelor cu regim special de tipul Avizelor de Insotire. Interfata de configurare este urmatoarea:

 

 

Configurare_program_documente_fiscale_avize de insotire

 

Daca se doreste utilizarea numerotatiei serializate, se va selecta optiunea de Utilizare serii fiscale pentru avize. In aceasta situatie trebuie selectata o statie de printare si definita seria pachetului de avize precum si intervalul de numere alocat.

O statie de printare reprezinta o categorie unica identificata printr-un numar (in exemplu nr.1) care stocheaza si mentine la zi seria fiscala curenta pentru avizele ce sunt tiparite pe o imprimanta la un moment dat. La o statie de printare logica, materializata fizic printr-o imprimanta, se pot conecta simultan mai multi clienti (prin retea), fiecare efectuand in mod automat incrementarea numarului fiscal in momentul generarii facturii. In cazul schimbarii imprimantei pentru un anumit client, se comuta pe statia logica de printare asociata imprimantei fizice respective, aplicatia reluand in mod automat numerotarea  in continuarea seriei si numarului ultimului aviz.

 

Programul SmartCash efectueaza imprimarea pe orice fel de imprimanta suportata de sistemul de operare Windows, fie instalata local fie partajata in retea. In plus, in casuta Sablon Aviz se poate seta calea unui template dupa care sa se faca imprimarea.

Sectiunea urmatoare permite deplasarea antetului si a subsolului la imprimare astfel incat sa se permita tiparirea informatiilor pe foi cu antet/subsol de personalizat de firma.

Sectiunea urmatoare permite imprimarea unui mesaj particular pe fiecare aviz ce este tiparit. Mesajul poate fi personalizat si in timpul tiparirii prin utilizarea descriptorului cu numele #F ca inlocuitor pentru numarul curent al avizului. Astfel la tiparire sirul #F este inlocuit nu numarul avizului tiparit, mesajul fiind personalizat per aviz.

Sectiunea finala desemneaza numarul maxim de articole ce pot fi tiparite pe un aviz de insotire. Aceasta optiune este activa numai atunci cand se folosesc formulare tipizate pretiparite pe care incap un numar fix de articole. Aceste formulare aloca cate un numar pentru fiecare pagina. Este prezenta si posibilitatea de tiparire automata a datelor de antet pe baza informatiilor incluse in sectiunea Identificare Magazin din Optiuni. In cazul avizelor personalizate la tipar, aceste informatii nu mai sunt necesare la tiparire.

 

In cazul in care se opteaza pentru renuntarea la sistemul de numerotatie fiscala, programul SmartCash asigura o numerotatie interna unitara incrementata automat, alocand cate un numar unic fiecarui aviz emis. Acest numar este alocat indiferent de prezenta sau absenta numerotatiei cu serii fiscale, constituind o cheie unica de regasire a documentului in baza de date.