Utilizarea Catalogului de Clienti

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Managementul Clientilor >

Utilizarea Catalogului de Clienti

Catalogul de clienti ofera informatii cu privire la clientii magazinului.

Pentru deschiderea formularului exista doua posibilitati: din meniul Program/Clienti/Catalog Clienti, sau cu ajutorul butonului de shortcut de pe Toolbar smartcash_shop_buton4 . Catalogul de clienti se prezinta sub forma unei agende ordonate alfabetic, pentru fiecare client selectat din lista din partea stanga fiind afisate detaliile in panoul din partea dreapta in cadrul a doua tab-uri: primul cu informatii generale si al doilea cu lista delegatilor, pentru utilizarea datelor acestora la facturare sau la emiterea avizelor.

 

Pentru a identifica mai precis si mai rapid un client din Catalogul de Clienti sunt propuse cateva criterii de cautare, cum ar fi: Nume Client, Cod Fidelizare, Categorie client, Program de fidelizare. In cazul dezactivarii listelor dinamice din optiunile programului sunt solicitate minim 3 caractere pentru aplicarea unui filtru. Pagina se va popula cu clientii corespunzatori filtrului selectat. Literele ramase pentru selectarea usoara a numelui corespund numai clientilor returnati de filtrul selectat.

In cazul in care ati adaugat imediat un client este necesara apasarea butonului Actualizare Clienti pentru a reimprospata sesiunea:

 

                Managementul_clientilor_catalog

Un client odata introdus nu se mai poate sterge. El se poate numai dezactiva. Daca se doreste vizualizare lui in lista de clienti se apasa butonul de Afisare clienti inactivi.

Pentru o filtrare mai avansata se apasa Filtrare Avansata clienti, interfata afisata este urmatoarea:

 

Managementul_clientilor_catalog_filtrare_avansata

 

Pentru adaugarea sau modificarea datelor despre un client apasati butonul Adauga Client pentru Adaugare sau  apasati tastele F5/F6 pentru a deschide formularul de introducere a datelor despre client. In imaginea de mai jos este prezentata prima sectiune Informatii Facturare:

                       

Personalizare_informatii_client

 

 

In sectiunea Informatii Facturare, pe langa datele normale de identificare a clientului, se mai pot opera pe campurile observatii dar si informatii bancare.

In sectiunea Informatii Contact puteti atasa unui client informatii personalizate precum date personale sau fotografii.Putem observa in imaginea de mai jos completarea acestei sectiuni:

 

 

Personalizare_informatii_client_persoana_de_contact

 

In partea de Programe de Fidelizare gasim informatii despre programele de fidelizare ce sunt asociate unui client, cat si informatii legate de codurile de fidelizare. Putem observa cum avem posibilitatea la expirarea unui cod de fidelizare expirat, putem adauga unul nou.

 

Personalizare_informatii_client_programe_fidelizare

 

La adaugare, fiecarui client i se ataseaza un cod unic de identificare, pornind de la numarul magazinului, facandu-se posibila emiterea de carduri client ce pot fi folosite in intreaga retea de magazine. Acest cod este numeric si este format din 12 caractere. Pe cardurile de fidelizare, acest cod este asimilat unui cod EAN13.

Alaturi de codul numeric se pot asocia inca doua coduri liber configurabile clientului respectiv. Este vorba de campul Cod Client, util atunci cand clientul trebuie imperecheat cu unul definit in alta aplicatie (cum este cazul programului de contabilitate) si campul ILN/GLN.

 

Nota Importanta:

Sistemul SmartCash RMS este compatibil cu sistemele de distributie globala pe segmentul retail, controlate de standardul EDI (Electronic Data Interchange). In cadrul acestui standard fiecare locatie are asociat un identificator unic global (Global Location Number) care asigura identitatea unica a operatorului respectiv in cadrul operatiilor de transfer de marfuri sau financiar. Folosind campul ILN/GLN, este asigurata identificarea globala a clientului respectiv.

 

 

Personalizare_informatii_client_persoana_juridica

 

Dupa cum se poate observa din imaginea precedenta, pentru persoanele juridice, in josul paginii veti gasi Verificatoare Online Anaf-TVA la incasare,Platitor Tva, Firma Suspendata unde puteti avea acces la ultimele  informatii pentru verificarea unui client, furnizor etc. Informatiile afisate de catre verificatoare sunt in timp real concomitent cu informatiile furnizate de Anaf.

Verificare online ANAF-Tva la incasare verifica daca clientul plateste tva-ul la incasare. Dupa apasarea link-ului dat se va deschide o fereastra unde trebuie sa completati informatiile exact ca in imaginea de mai jos:

 

verificare_online_ANAF_012019

 

Verificare online ANAF- Firme suspendate verifica in registrul Anaf agentii economici care au activitatea suspendata intrerupta din cauza unor nereguli. Cautarea se poate faci dupa denumirea firmei cat si dupa codul fiscal. In imaginea de mai jos va este prezentata fereastra de verificare clienti:

 

verificare_online_ANAF_022019

 

Nota:

Operatiile de adaugare sau modificare pot fi efectuate numai de catre un Supervisor sau Administrator. Optional, se poate defini un Operator care are acest drept. Drepturile pentru acesta se seteaza din optiunile programului, meniul Utilizator, sectiunea Administrare Profiluri de Utilizare prin bifarea optiunii Adaugare Clienti Noi:

 

smartcash_shop_clienti11

 

Atentie Retea Magazine!

Daca se lucreaza intr-o retea de magazine, catalogul de clienti este unul comun in toata reteaua, astfel incat un client este identificat in orice magazin al retelei. In aceasta situatie, catalogul de clienti este reimprospatat de la centrala si  poate fi modificat la nivelul magazinelor doar prin intermediul SmartCash Everywhere.

 

Nota:

Catalogul de Clienti permite filtrarea si sortarea elementelor, pentru a avea o imagine mai buna asupra intrarilor cautate. Pentru mai multe detalii despre realizarea acestor operatii va trebui sa accesati subcapitolele Filtrare si Sortare.