Deschiderea unei sesiuni de compensare

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Compensari > Compensarea stocului prin LDI pentru articolele similare >

Deschiderea unei sesiuni de compensare

In cazul in care dupa realizarea inventarului se constata diferente de stoc, acestea pot fi reglate prin transferul cantitatilor de pe un articol pe altul. Aceasta operatie poarta numele de compensare a articolelor. Deschiderea unei compensari se face selectand din meniul Compensari optiunea Compensare Articole prin LDI. Apoi, vor trebui completate documentele necesare deschiderii compensarii. Completarea acestora este obligatorie, in caz contrar operatia de compensare va esua, iar programul va afisa o eroare. Aceste documente sunt complet modificabile dupa dorinta utilizatorului, prin apasarea unuia din cele trei butoane Decizie de inventariere, Declaratie Gestionar, Proces Verbal de Inventariere( la fel ca in cazul modificarii preturilor), putandu-se schimba modul de afisare a respectivului raport:

 

 

generare_documente_inventariere_pentru_compensare

 

Daca pasii de mai sus au fost urmati corect, utilizatorul va putea incepe operatia de compensare prin apasarea butonului Genereaza Documente si Deschide Compensare. Fereastra de compensare afisata de SmartCash Shop este urmatoarea:

 

 

efectuare_compensare

 

In partea centrala sunt afisate Articolele sursa iar in partea de jos Articolele destinatie. Exista posibilitatea compensarilor multiple intre un articol sursa si mai multe articole destinatie, asa ca articolele destinatie afisate sunt cele corespunzatoare articolului sursa selectat in partea superioara. Deci, in momentul in care selectati un articol sursa, la Articole Destinatie vor fi afisate numai articolele spre care se face transferul de pe articolul sursa.

 

In aceasta fereastra aveti posibilitatea de adauga articole pentru compensare, de a modifica cantitatea transferata de pe un articol pe altul sau de a sterge transferul de cantitate efectuat anterior. Pentru mai multe detalii privind aceste optiuni puteti consulta sectiunile Adaugarea articolelor pentru compensare, Modificarea cantitatii transferate, respectiv Stergerea transferului de articol.

 

Pentru a salva efectiv situatia stocului si pentru tiparirea documentelor de compensare precum si a compensarii propriu-zise va trebui sa inchideti compensarea.

 

Operatia de compensare este insotita de documentul de intrare/iesire (intrare pentru articolele pe care s-a facut receptia transferului si iesire pentru articolele de pe care s-a efectuat transferul). Documentul este Lista de Diferente Inventar rezultata la inchiderea inventarului.