<< Click pentru afișare cuprins >> Navigare: SmartCash Shop & HQ > Nomenclatoare > Definirea departamentelor |
In meniul Program- >Nomenclatoare- >Departamente se definesc departamentele cu care se lucreaza in cadrul Catalogului de Produse. Departamentele reprezinta o separare naturala a organizarii magazinului si a modului in care este clasificata marfa aflata in gestiune.
Numarul de departamente ce pot fi definite nu este limitat. Denumirile nu sunt restrictionate in nici un fel, ele fiind lasate in intregime la latitudinea utilizatorului. Se vor evita totusi caracterele speciale care ar putea crea confuzii programului sau erori la afisare: &, ", '.
Departamentele reprezinte varianta optima folosita pentru buna organizare a articolelor in cadrul magazinelor. Un numar mare de departamente usureaza inventarierea, impiedicand inchiderea magazinului pentru inventar. Un numar mic de departamente determina un numar mare de articole pe un departament si, prin urmare, o viteza scazuta de inventariere, cu intreruperi de o durata mai mare in functionarea magazinului.
Departamentele constituie o metoda de clasificare implicita a Catalogului de Produse, fiind folosite in cadrul diverselor rapoarte din cadrul aplicatie: listarea stocului la zi, deschiderea de inventar, analiza de vanzari, etc.
Departamentele pot fi adaugate, modificate sau sterse, deschizand fereastra urmatoare din meniul Program->Nomenclator->Departamente:
Aceasta operatie nu poate fi facuta decat de un user cu drepturi de Supervisor.
Pentru adaugarea unui nou departament se executa una din operatiile:
- se selecteaza ultimul departament existent in lista si se apasa sageata jos si se completeaza cele doua campuri cu restrictia de a nu se introduce un cod deja alocat.
- se apasa butonul si se completeaza cele doua campuri cu restrictia de a nu se introduce un cod deja alocat
Pentru modificarea unui departament se selecteaza departamentul respectiv si se completeaza cele doua campuri cu restrictia de a nu se introduce un cod deja alocat. Programul permite si anularea unei modificari facute recent. Astfel daca v-ati razgandit in privinta modificarii apasati butonul .
Pentru stergerea unui departament se executa una din operatiile:
- selectati departamanetul respectiv si apasati combinatia de taste Ctrl + DEL.
- selectati departamanetul respectiv si apasati butonul .
Navigarea printre departamentele deja adaugate se poate face fie prin utilizarea sagetilor fie prin apasarea butoanelor .
Dupa efectuarea operatiilor de mai sus se apasa butonul OK. Pentru anularea operatiilor anterioare se apasa butonul Abandon.
Imediat dupa adaugarea unui departament nou, la deschiderea Catalogului de Produse, acesta va fi prezent in lista de departamente tabulata.
In cazul in care unui departament este asociat cel putin un articol, stergerea departamentului respectiv nu este posibila. In acest caz va fi afisat un mesaj de eroare. Pentru a se putea sterge un departament in prealabil trebuie mutate toate articolele de pe departamentul respectiv pe un altul.
Atentie Retea Magazine!
Departamentele se pot modifica de la orice magazin, chiar si in cazul operarii intr-o retea de magazine SmartCash.