Deschiderea receptiei

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Receptia de la Furnizor >

Deschiderea receptiei

Deschiderea unei receptii se face din meniul Operatii, alegand optiunea Receptie de la Furnizor. Se poate utiliza de asemena butonul corespunzator din toolbarshop_262.

Inainte de a deschide o receptie, se va alege din lista derulanta numele furnizorului de la care provine marfa, definit in prealabil in catalogul de furnizori (pentru detalii vezi Intretinere catalog cu furnizori). Totodata se marcheaza numarul si  data Facturii sau Avizului.

De asemenea, trebuie completate si campurile Total Valoare Factura si Total TVA Factura, pentru a avea la dispozitie un instrument de verificare la inchiderea receptiei, precum si valoarea sau procentul discountului general pe factura (daca este cazul) pentru repartizarea automata pe articole la receptie. Optiunea Coreleaza valoarea si procentul este foarte utila deoarece, in cazul in care este bifata va completa automat discountul procentual in cazul in care ati introdus valoarea discountului, respectiv sau valoarea discountului in cazul in care ati introdus discountul procentual. Valoarea facturii va fi introdusa cu discountul aplicat. Sistemul permite si valoarea 0 pentru TVA pentru situatia in care s-a receptionat marfa direct de la producator dar sunteti atentionat asupra acestui lucru.

Nota!!

Importul furnizorului si a comenzii se poate face si utilizand optiunea Import Livrare SmartCash Gateway.

 

 

receptie_012019

 

Pentru introducerea datei in cazul facturilor si a avizelor, puteti sa completati direct in campul respectiv data in formatul stabilit din Windows (in ordinea existenta pentru intreg sistemul de operare, stabilita din Control Panel/Regional Settings). O metoda mai simpla, care evita eventualele confuzii, este pusa la dispozitia utilizatorilor prin apasarea butonului lateral dreapta din campul de data. Acest buton afiseaza un meniu pop-up, care contine intr-o forma tabelara toate zilele unei luni calendaristice. Acest meniu este urmatorul:

 

setare_data_012019

In zona superioara este afisata luna curenta. Prin apasarea butoanelor cu sageti simple stanga/dreapta se selecteaza luna precedenta/urmatoare, in timp ce prin folosirea sagetilor duble se selecteaza anul.

 

Daca se doreste deschiderea receptiei, dupa completarea datelor de mai sus, se va apasa butonul OK, moment in care se va incepe receptia efectiva de marfa, in caz contrar se va apasa butonul Abandon. Datele de mai sus sunt complet modificabile pana in momentul inchiderii receptiei, moment in care raman definitive si vor identifica receptia (pentru detalii vezi sectiunea Receptia articolelor).

Programul permite operarea unei singure receptii per operator, fiecare operator putand vizualiza doar receptia sa. In cazul unui sistem multipost, pentru a se efectua receptia concurent, de pe mai multe statii, fiecare utilizator va trebui sa utilizeze un nume de acces diferit.

Operatia de efectuare a receptiei este permisa Supervisorului in mod implicit, iar utilizatorului de tip Operator doar daca beneficiaza de acest drept. Acordarea accesului la emiterea de documente pentru un operator de magazin se face din optiunile programului, Utilizatori/Utilizare Profiluri Utilizare(pentru mai multe detalii consultat capitolul Administrarea Utilizatorilor/Utilizatori si Drepturi de Acces):

 

Nota:

Accesul de tip Operator Magazin nu este totdeauna necesar. El se utilizeaza numai pentru cazurile in care se doreste crearea unei statii cu destinatie fixa, de unde se pot efectua numai un set fix de operatii in sistem, pe baza unei parole.