Deschiderea unei vanzari

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Vanzarea cu ridicata >

Deschiderea unei vanzari

Deschiderea unei vanzari cu ridicata se face din meniul Operatii, alegand optiunea Vanzare cu Ridicata, sau folosind butonul corespunzator din toolbar si apoi apasand pe butonul Vanzare Noua sau tasta F8:

 

Vanzare_cu_ridicata

 

 

 

 

Pentru introducerea datei scadente puteti sa completati direct in campul respectiv data in formatul ZI-LUNA-AN (in ordinea existenta pentru intreg sistemul de operare, stabilita din Control Panel/Regional Settings). Este posibila doar selectarea Datei Scadente, deoarece data de vanzare este read-only si se ia doar ziua respectiva. O metoda mai simpla, care evita eventualele confuzii, este pusa la dispozitia utilizatorilor prin apasarea butonului lateral din campul de data, semnificat prin trei puncte. Acest buton afiseaza un meniu pop-up, care contine intr-o forma tabelara toate zilele unei luni calendaristice. In zona superioara este afisata luna curenta. Prin apasarea butoanelor cu sageti simple stanga/dreapta se selecteaza luna precedenta/urmatoare, in timp ce prin folosirea sagetilor duble se selecteaza anul. Meniul are urmatoarea forma grafica:

 

vanzare_ridicata_022019

 

Se va specifica data la care se deschide factura, iar optional se poate introduce si data scadenta pentru monitorizarea platilor pentru factura respectiva, din modului Urmarire Clienti. Apoi trebuie specificat numele clientului, nume definit in prealabil in catalogul de clienti (pentru detalii vezi Intretinere catalog cu clienti). Pentru a gasi un client in lista de clienti se efectueaza o filtrare dupa numele clientului, adaugand in dreptul campului Filtrare Clienti cateva litere aflate in componenta numelui clientului respectiv si se va apasa butonul Filtreaza, iar selectie din dreptul campului Client cuprinzand numai clientii in a caror denumire sunt  cuprinse literele inscrise in campul precedent. In cazul dezactivarii listelor dinamice din optiunile programului sunt solicitate minim 3 caractere pentru aplicarea unui filtru.

In cazul in care doriti sa filtrati clientii si dupa alte criterii, SmartCash Shop va pune la dispozitie o filtrare dupa Cod Fiscal, Cod Client sau Localitate. Adaugati caractere in campul Filtrare Clienti apoi din lista derulanta selectati metoda dupa care doriti sa efectuati filtrarea.

Exista scenariul in care doriti sa efectuati o vanzare cu ridicata, iar clientul dumneavoastra nu se afla in catalogul de clienti aveti optiunea sa adaugati direct din interfata de vanzare cu ridicata apasand butonul Adauga Client. In imaginea de mai jos va este prezentata interfata de adaugare client nou:

 

Vanzare_cu_ridicata_adaugare_client_nou

 

 

Aceste date pot fi modificate ulterior pana la inchiderea facturii din interiorul ferestrei de completare a facturii. Factura va avea ca emitent utilizatorul curent al programului, la data selectata si va putea include articole doar in limita stocului existent.

Pot fi deschise oricate facturi per operator, singura restrictie fiind imposibilitatea deschiderii mai multor facturi pentru acelasi client.

Se poate selecta modul de facturare in Lei  sau in Valuta, adaugat datele si selectand statia de serializare corespunzatoare.

 

In final, se apasa butonul OK in cazul in care se doreste deschiderea unei vanzari cu datele consemnate sau Abandon, in cazul in care se renunta la acest lucru.