Efectuarea unui transfer la un magazin din retea

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Transferul la un Magazin din Retea >

Efectuarea unui transfer la un magazin din retea

In cadrul unui transfer de marfa deschis se pot efectua urmatoarele operatii:

Modificare Transfer - (F2): modificarea datelor introduse la deschiderea returului;

Stergere Transfer  - (F3): se sterge definitiv returul curent impreuna cu toate articolele adaugate pe aceasta;

Inchidere Transfer -  (F4): se inchide respectivul retur si stocul este descarcat;

Import Mobility - se pot importa liste de transfer cu ajutorul terminalelor mobile.

Import Receptie - se poate importa o receptie anterioara ce va adauga articolele listate pe NIR.

Import Comanda Interna - se poate importa o comanda interna anterioara ce a fost livrata catre un client.

Import fisier TXT-  se importa o comanda exportata dintr-un fisier TXT.

Export Transfer - se exporta transferul intr-un format de tip Excel.

Adresa facturare si livrare-: se pot modifica Detaliile de Facturare si Livrare in SmartCash atat dintr-o comanda de livrare cat si dintr-o factura sau aviz care corespund unei comenzi de livrare. Interfata afisata este urmatoarea:

 

modificare_date_facturare_si_livrare_la_transfer_in_retea

Daca adresa de livrare este diferita de cea de facturare atunci se bifeaza optiunea Adresa Livrare si se adauga informatiile respective.

Daca transferul nu este cuplata cu o comanda de livrare la apasarea butonului Adrese facturare si livrare va este afisat urmatorul mesaj:

 

documente_care_nu_este_cuplat_cu_o_comanda_livrare

 

Asupra articolelor dintr-un retur se pot efectua operatiile:

Adaugare Articol - (F5): se adauga un articol pe returul curent;

Modificare Articol - (F6): se corecteaza datele unui articol anterior introdus in returul curent;

Stergere Articol - (F7): se sterge un articol din returul curent;

 

Nota:

Tastele utilizate pentru operatiile de mai sus F2-F7, sunt aceleasi in toate modulele de program.

 

Totodata, in partea dreapta a acestor butoane exista un buton de cautare in cadrul articolelor existente pe transfer, denumirea articolului cautat fiind introdus in prealabil in cadrul campului de culoare alba de deasupra. Bifand optiunea Localizare articol cu scannerul va face posibila pozitionarea automat pe articolul scanat in cadrul transferului. Bifarea celei de-a doua optiuni, Editarea articol dupa localizare, are drept finalitate deschiderea articolului pentru editare in momentul in care este scanat respectivul produs.

 

In cazul utilizarii sistemului mobil de culegere date SmartCash Mobility, folosind butonul Import Mobility, este afisata forma urmatoare:

 

transfer_retea_032019

 

In aceasta forma, vor fi afisate toate listele de transfer culese cu terminalele mobile pentru magazinul selectat. Este posibila insa selectarea altui magazin in lista Magazine. Listele de transfer pot fi modificate folosind butoanele Stergere Lista sau Editare Lista. Butonul Retur Lista redeschide lista de receptie pentru editarea de pe terminalul  mobil. Butonul Printare Lista tipareste lista cu produsele adaugate  pe transfer. Folosind optiunile selectate se poate decide metoda de actualizare a cantitatilor pe transferul final.

 

Butonul Import Receptie, permite importul pe transferul curent deschis a unei receptii de marfa efectuate deja, prin selectarea NIR-ului corespunzator. Importul se poate face numai daca marfa receptionata mai exista inca pe stoc. Aceasta metoda este o cale rapida de a transfera catre o alta locatie o marfa tocmai primita, in bloc.

In imaginea de mai jos este prezentat importul dintr-o receptie anterioara:

 

Transfer_magazin_retea_efectuare

 

 

Dupa aparitia ferestrei de mai sus se  selecteaza un NIR,urmand apoi articolele existente sa fie adaugate.

 

Butonul Import Comanda Interna, poate adauga in lista de transfer o comanda de livrare ce a fost furnizata ulterior unui client intern la fel ca si in cazul transferului catre un furnizor. La apasarea butonului se deschide o fereastra de unde putem selecta o anumita comanda interna plasata, urmand astfel a se adauga articolele comenzii in lista transferului:

 

transfer_retea_052019

 

In partea superioara gasim modulul specifi cautarii comenzii,prin introducerea numarului de comanda si apasarea butonului Cauta. Pe langa aceasta optiune putem cauta comanda cu ajutorul unui scaner, scanand astfel codul de bare asociat comenzii.

 

Butonul Import fisier TXT, este folosit in momentul in care se doreste importarea unei comenzi anterioare dintr-un format txt. Fisierul txt contine un format specific, iar cel mai indicat mod de a importa se face utilizand meniul Rapoarte/Documente Fiscale/Avize de insotire, in fereastra data se alege un aviz urmat apoi de apasarea butonului Export si se alege Detalii in fisier txt. In imaginea de mai jos este prezentat formatul specific importarii fisierelor txt:

 

transfer_retea_062019

 

Observam astfel cum toate in formatiile din catalogul de produse sunt prezente in fisierul txt.

 

Ca si in celelalte module in care se editeaza documente, si Transferul la Magazin in Retea utilizeaza, pentru cresterea functionalitatii, un meniu de context. Acesta este urmatorul:

 

shop_264

 

Nota:

O functie extrem de utila pusa la dispozitie de programul SmartCash si in acest modul este aceea de Memorare Articol. Disponibila si prin combinatia de taste Ctrl+Z, aceasta functie este prezenta in prima pozitie a tuturor meniurilor de context din cadrul programului. Folosind aceasta functie un articol selectat din orice lista de articole este memorat intr-o memorie de lucru tampon. Folosind functia complementara, denumita Articol Memorat (Ctrl+A), disponibila in meniul de context al formelor ce admit introducerea de articole, este automatizata selectia de articole, fiind similara unei operatii gen Copy&Paste, si este marita astfel intersanjabilitatea modulelor din program.

De asemenea din acest meniu contextual se pot selecta articole pentru a fi transmise pe lista de etichetare. Numarul de etichete adaugate pe aceasta lista va fi egal cu cantitatea selectata pe transfer.

 

Pentru adaugarea de articole in transferul deschis se apasa butonul Adauga articol sau tasta F5. Pe ecran va apare fereastra de mai jos:

 

transfer_retea_072019

 

Exista mai multe moduri de selectare a unui articol:

1. Selectarea directa din lista de articole dupa numele acestuia;

2. Prin autocompletare pe masura ce se scrie denumirea in campul Articol (numai la nomenclatoare reduse la utilizarea de liste dinamice);

3. Prin introducerea directa a codului de produs. Se alege tipul de cod din campul Codificare si se introduce codul articolului. Daca codul introdus este regasit in catalog, produsul corespunzator va fi selectat si campurile de date se vor completa automat;

4. Prin selectarea din catalogul de produse dupa apasarea butonului shop_toolbarhome. In acest caz fereastra va fi minimizata sub forma urmatoare:

 

transfer_retea_082019

 

Operatia se mai numeste in alte programe Roll-Up. In orice moment, fereastra se poate restaura cu un dublu-click pe antet, operatie care se mai numeste Roll-Down. Efectul de roll-up este necesar pentru a permite vizualizarea optima a catalogului de produse in vederea identificarii usoare a articolului fara parasirea definitiva a contextului de lucru. Dupa regasirea in catalog este suficienta efectuarea unui dublu click pe articolul selectat in catalog, pentru ca selectia sa fie transmisa automat ferestrei Adaugare articol Retur la Furnizor. La primirea articolului aceasta fereastra se va desfasura automat, prezentand articolul selectat. In locul operatiei de dublu click se poate folosi si combinatia Ctrl+S in catalogul de produse.

 

5. Cu ajutorul scanner-ului pentru coduri de bare.

 

shop_741

 

Exista doua metode de receptie cu scanner-ul:

Identificare articol: se scaneaza eticheta articolului si daca acesta este regasit in catalog, datele sale sunt completate automat. Se asteapta apoi introducerea manuala a cantitatii;

Adaugare Automata: Aceasta functie este similara operarii unui punct de vanzare, unde prin scanare articolul este automat adaugat pe lista intr-o cantitate egala cu unitatea. Campul Total Articol sumarizeaza cantitatea scanata pana la un moment dat pentru articolul curent.

 

Modifiarea datelor unui articol introdus pe transfer se face apasand butonul Modifica articol sau tasta F6, actiune in urma careia se va deschide o fereastra identica cu cea de la Adaugare articol pe bon. Operarea este identica cu aceasta din urma.

Daca se doreste renuntarea la un articol introdus pe retur se va selecta articolul respectiv si se va apasa butonul Sterge articol sau tasta F7.

In momentul in care s-au introdus toate datele necesare pentru adugarea pe retur a unui articol se va apasa butonul OK. In cazul in care se doreste renuntarea la operatia adaugare/modificare articol se va apasa butonul Abandon.

 

Nota Importanta:

Actualizarea stocului la adaugarea articolelor pe transfer se face, din punct de vedere cantitativ, imediat dupa apasarea butonului OK. In cazul in care este folosita metoda de operare cu stoc negativ, este permisa selectarea unei cantitati care depaseste stocul curent. La vanzarea in limita stocului, este interzisa selectarea unei cantitati superioare stocului curent.

Indiferent de situatie insa, la inchiderea transferului programul SmartCash Shop valideaza cantitatile in limita stocului si daca a identificat o valoare care depaseste stocul curent atentioneaza utilizatorul. Acest mesaj este :"Stoc insuficient pentru articolul <nume>, cod <cod>".  Acesta are doua optiuni: sa renunte la inchiderea transferului si sa completeze cantitatea insuficienta cu o receptie sau sa inchida transferul, dar in acest caz programul va scoate automat de pe transfer cantitatile ce depasesc stocul curent.

In acest mod programul SmartCash Shop nu permite descarcarea de stoc prin transfer de marfa pentru articole pentru care nu exista preturi de achizitie (pentru care nu exista intrare).

 

 

Nota:

Transferul la Magazin din retea permite filtrarea, sortarea si gruparea elementelor, pentru a avea o imagine mai buna asupra intrarilor cautate. Pentru mai multe detalii despre realizarea acestor operatii va trebui sa accesati subcapitolele Filtrare, Sortare si Grupare.