Generarea si listarea Raportului de Gestiune

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Rapoarte > Raportul de Gestiune >

Generarea si listarea Raportului de Gestiune

Conform legii, la sfarsitul fiecarei zile de lucru, trebuie incheiat Raportul de Gestiune. Acest document, sintetizeaza activitatea din magazin din punct de vedere valoric, consemnand toate operatiile desfasurate in ziua respectiva. Raportul de gestiune consemneaza valorile stocului existent in magazin la inceputul si la sfarsitul zilei, impreuna cu toate operatiile desfasurate in intervalul respectiv.

Pentru generarea raportului de gestiune se foloseste meniul Rapoarte/Raport de Gestiune.

In urma generarii raportului de gestiune este afisata caseta urmatoare:

 

rapoarte_022019

 

Dupa cum se observa, sunt afisate cronologic toate zilele pentru care a fost generat raportul de gestiune cu soldurile valorice de inceput si de sfarsit de zi.

Folosind butonul Listare Raport de Gestiune, dupa ce se selecteaza raportul dorit, este afisata caseta:

 

rapoarte_032019

 

In mod implicit, intervalul de timp este stabilit la ziua curenta selectata in caseta precedenta, dar daca se doreste se poate specifica orice interval intre data primei zile (inceputul operarii cu programul) si ziua curenta.

Pentru introducerea datei, puteti sa completati direct in campul respectiv data in formatul ZI-LUNA-AN (in ordinea existenta pentru intreg sistemul de operare, stabilita din Control Panel/Regional Settings). O metoda mai simpla, care evita eventualele confuzii, este pusa la dispozitia utilizatorilor prin apasarea butonului lateral din campul de data. Acest buton afiseaza un meniu pop-up, care contine intr-o forma tabelara toate zilele unei luni calendaristice. Acest meniu este urmatorul:

 

rapoarte_042019

 

In zona superioara este afisata luna curenta. Prin apasarea butoanelor cu sageti simple stanga/dreapta se selecteaza luna precedenta/urmatoare, in timp ce prin folosirea sagetilor duble se selecteaza anul.

Prin apasarea butonului OK este afisat raportul de gestiune:

 

rapoarte_052019

 

In situatia in care au fost emise documente in program cu date de emitere in afara zilei curente, atunci se foloseste functia de Recalculare Solduri, prin apelarea butonului cu acelasi nume. In caseta de interval de timp se va selecta data anterioara de la care se doreste recalcularea. In urma recalcularii se va observa modificarea valorilor incepand cu data respectiva si pana la ziua curenta.

 

Bifa Listeaza raportul de gestiune grupat cronologic ofera posibilitatea ca operatiile sa fie listate cronologic.

 

Bifa Listeaza raportul de gestiune grupat pe tipuri de documente ofera posibilitatea ca operatiile sa nu mai fie afisate cronologic, ci in functie de tipul de document justificativ.

 

Bifa Listeaza raportul de gestiune ordonat dupa tipul de operatii ofera posibilitatea ca operatiile sa nu mai fie afisate cronologic, ci cumulate in functie de tipul de document justificativ.

 

Operatiile posibile asupra Raportului de Gestiune sunt impartite in doua segmente distincte:

 

1. Inchidere Lunara

Inchidere Luna:

Acest buton se foloseste pentru inchiderea unei luni. Asupra unei luni inchise nu se mai poate efectua nici o operatie

 

Evolutie lunara Stoc - Pret Vanzare:

Acest buton se foloseste pentru vizualizarea stocului lunar la pret de vanzare. Nu se poate vizualiza stocul decat pentru o luna inchisa.

 

2. Administrare Raport de Gestiune si Inchidere Lunara

Redeschidere Luna Precedenta:

Acest buton se foloseste pentru redeschiderea unei luni inchise. Redeschiderea unei luni inseamna ca aceasta este editabila si se pot introduce documente pe aceasta.

 

Redeschidere TOATE Lunile:

Acest buton se foloseste pentru redeschiderea tuturor lunilor inchise.

 

Recalculare Solduri:

Acest buton se foloseste in cazul in care se doreste recalcularea Raportului de Gestiune.

 

Inchidere Totala exclusiv luna curenta:

Acest buton se foloseste in cazul in care se doreste inchiderea tutror lunilor in acelasi timp (exclusiv luna curenta).