Listarea informatiilor din catalog

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Managementul Catalogului de Produse >

Listarea informatiilor din catalog

Din catalogul de produse se pot obtine rapoarte operative despre catalog sau pentru articolul curent selectat din catalog.

 

Listarea categoriei de produse

Se selecteaza articolele dorite urmat apoi prin apasarea butonului Listare Categorie din fereastra Articol Catalog , sau prin intermediul submeniului Listeaza Categorie Catalog din meniul de context activat prin click-dreapta pe catalogul de produse sau a tastei F12, catalogul de articole pentru departamentul sau clasa de produse curent selectata si pentru filtrul curent aplicat. Se poate lista si afisand toate articolele din catalog indiferent de selectia curenta daca se  alege a doua varianta. Ca si celelalte rapoarte si acesta poate fi afisat si tiparit sau exportat in Excel sau in alt format.

Dupa apasarea butonului Listare Categorie apare fereastra de unde puteti alege forma raportului:

 

Catalogul_de_produse_listare_catalog1

 

 

 

raport_012019

 

Pe fiecare linie sunt afisate informatii complete precum: denumirea articolelor, descrierea scurta, codul, sau codurile separate de un caracter '/' in cazul in care sunt mai multe, pretul de vanzare, pretul nou (ce urmeaza sa fie modificat), discount-ul sau majorarea procentuala, pretul special rezultat in urma majorarii sau a discountului, precum si stocul de atentionare si cel optim, diferitele procente de adaos sau profit, stocul curent, etc.

 

Fisa de depozit

Se afiseaza pentru articolul selectat din catalog si pentru un anumit interval temporar selectat toate operatiile de intrare/iesire cantitativa. Pentru aceasta se apasa tasta F11, butonul Fisa Depozit sau articolul omonim din meniul de context al catalogului. Sunt, astfel, listate cronologic toate intrarile si iesirile cantitative pentru un articol, impreuna cu numarul documentului si persoana care a operat la momentul respectiv.

Dupa apasarea butonului trebuie selectata perioada urmat apoi de formatul raportului ca in imaginea de mai jos:

 

interval_timp_012019

fisa_depozit_012019

 

Preturile de achizitie sunt afisate prin selectarea articolului dorit si  apasarea butonului shop_296 , sau a articolului omonim din meniul de context al catalogului, afisandu-se istoricul preturilor de achizitie pentru articolul selectat, impreuna cu furnizorul si data receptiei. Dupa apasarea butonului puteti exporta in excel sau sa il vizualizati local. Aspectul raportului este urmatorul:

 

istoric_achizitii_012019

Pe langa cantitatea receptionata si furnizorul, mai este afisat si gestionarul sau operatorul care a efectuat receptia la data respectiva.

 

Modificarile de pret se listeaza in urma apasarii butonului shop_298, sau a articolului omonim din meniul de context al catalogului. Se afiseaza istoricul modificarilor de pret de vanzare pentru articolul selectat. Aspectul listat este urmatorul:

 

modificari_pret_012019

Este listata data si ora modificarii pretului in nomenclatorul de produse, pretul cu si fara TVA, unitatea de masura, precum si userul care a efectuat modificarea de pret.

 

Costul Real de  Stoc  se listeaza in urma apasarii butonului smartcash_shop_buton02. Se afiseaza istoricul costului real pentru articolul selectat. Dupa apasarea butonului se va deschide o fereastra ca in imaginea de mai jos:

 

cost_real_stoc_012019

 

 

 

 

Termene Expirare-meniul se aceseaza  in urma apasarii butonului Termene Expirare. Se afiseaza  lista termenelor de expirare pentru  articolul respectiv cu toate informatiile ca in imaginea de mai jos:

 

                                          Catalogul_de_produse_listare_termene_expirare                                                                                                                                                

 

Se pot activa termenele de expirare pentru  cantar  prin  apasarea butonului Catalogul_de_produse_listare_termene_expirare_activare si se pot adauga, modifica sau sterge termenele respective.