Inchiderea vanzarii cu ridicata si emiterea facturii

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Vanzarea cu ridicata >

Inchiderea vanzarii cu ridicata si emiterea facturii

Pentru inchiderea facturii cu ridicata curente, dupa ce s-au adaugat toate articolele, este necesara in prealabil tiparirea documentului de insotire prin apasarea butonului Emitere Factura sau a tastei F12. Pe ecran va aparea fereastra de mai jos:

 

Vanzare_cu_ridicata_emitere

 

In cazul de mai sus, in lista de facturi este afisata o singura pozitie, ceea ce inseamna ca articolele selectate au incaput, din punct de vedere al numarului de linii, pe o singura factura.

In situatia in care numarul de articole este mare, programul SmartCash genereaza automat numarul de facturi necesar pentru a lista toate articolele.

Tiparirea facturilor se va face in acest caz unul cate unul, de sus in jos, pana la listarea ultimei facturi.

Pe masura operatiei de tiparire, in cazul in care s-a optat pentru utilizarea combinata si a seriei fiscale, pentru fiecare factura este asociata in campul Nr. Fiscal Factura, seria fiscala pretiparita pe factura.

 

Optiuni listare:

Inainte de Emitere si Tiparire Factura Selectata se pot bifa mai multe optiuni care vor influenta raportul final. Aceste optiuni sunt:

Listeaza denumirea completa a articolelor pe Avize

Adauga toate codurile asociate articolelor la denumirea acestora la listarea pe Avize

Adauga campul [Detalii] la denumirea articolelor la listarea pe Avize

Adauga Cantitatea exprimata in unitatea de masura alternativa la denumirea Articolului

Adauga la denumirea Articolului codul furnizorului.... (selecteaza codul)

Listeaza si pretul de vanzare al articolelor pe Avize

Listeaza articolele la pretul de achizitie Furnizor in locul pretului de descarcare FIFO

Listeaza documentul cu urmatorul titlu.... (scrie titlul in casuta)

Listare Lot si Data Lot pe Aviz

 

Informatii delegat:

Se va selecta delegatul sau se va apasa butonul Adauga si se  vor completa datele  unui nou delegat.

 

Informatii eTransport:

In cazul in care documentul necesita transmiterea lui catre ANAF prin interfata eTransport, se bifeaza optiunea "Activeaza transmitere documente catre ANAF prin interfata eTransport".

Se selecteaza Transportatorul sau se adauga prin apasarea butonului "Adauga" un transportator nou. Se completeaza Numele si Codul fiscal, ca in imaginea urmatoare:

 

Adaugare_transportator

 

Dupa apasarea butonului OK in interfata este afisat Transportatorul si se adauga datele Auto, data transportului si ora transportului ca in imaginea urmatoare:

 

 

informatii_eTransport

 

 

Dupa adaugarea datelor se va apasa butonul Emitere si Tiparire Factura. Printarea se va face la imprimanta si cu formatul specificat in optiunile programului (pentru detalii vezi capitolul Echipamente periferice, sectiunea Imprimante documente), cu previzualizare sau nu a documentului.

In situatia in care, dintr-un motiv obiectiv, s-a tiparit incorect factura curenta, din aceasta interfata se poate proceda oricand la retiparirea acesteia.

In momentul apasarii butonului Emitere si Tiparire Factura, factura selectata va fi mai intai inchisa si apoi tiparita. Dupa aceasta operatie articolele incluse pe factura nu mai pot fi modificate. Articolele ramase pe celelalte facturi sunt libere la modificari in continuare pana la apasarea butonului.

Dupa apasarea butonului Emitere si Tiparire Factura este afisata factura pe ecran si la inchiderea acesteia este afisat mesajul:

vanzare_ridicata_082019

 

 

Din cele doua optiuni se selecteaza cea corespunzatoare situatiei de fapt.

 

Atentie:

Pentru operatorul curent, aceasta este singura posibilitate de retiparire a unui document fiscal in caz de eroare la printare. Dupa inchiderea facturii tiparirea unui document fiscal este permisa numai utilizator cu drepturi de Supervisor, si este considerata o operatie de urgenta. Pentru detalii puteti consulta capitolul Listare Facturi.

 

Se vor completa datele delegatului si se va apasa butonul Emitere si Tiparire Factura. Printarea se va face la imprimanta si cu formatul specificat in optiunile programului (pentru detalii vezi capitolul Echipamente periferice, sectiunea Imprimante documente), cu previzualizare sau nu a documentului.

 

Ca urmare a actiunii de inchidere factura stocul va fi descarcat cu cantitatile vandute pe factura.

 

vanzare_ridicata_092019

Factura emisa va putea fi vizualizata ulterior pe baza raportului de Facturi din meniul Rapoarte, Documente fiscale sau situatii detaliate, Facturi cu ridicata sau pe baza centralizatorului de facturi cu ridicata accesibil din meniul Rapoarte, Centralizatoare, Facturi cu ridicata.