Inventarierea instant cu reglarea automata a stocului cu LDI la inchiderea de zi

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Inventarierea Marfurilor >

Inventarierea instant cu reglarea automata a stocului cu LDI la inchiderea de zi

Programul SmartCash Shop permite ca, in functie de solutia fiscala aleasa (case de marcat, POS), se poate opera cu stoc real sau nu. In cazul in care nu se poate opera cu stoc real, de-a lungul efectuarii tranzactiilor la echipamentul fiscal, exista posibilitatea ca volumul vanzarilor sa depaseasca stocul inregistrat in baza de date. In momentul inchiderii de zi si a descarcarii stocului de la respectivul echipament se face o verificare automata a stocului ce urmeaza a fi corectat dupa tranzactiile din cursul zilei. In cazul in care volumul vanzarilor unui articol depaseste stocul acestuia, descarcarea stocului este intrerupta si se asteapta o corectie de stoc care sa suporte diferenta. Programul calculeaza automat situatia pentru toate articolele tranzactionate si afiseaza pe ecran lista cu toate articolele care se afla in situatia de stoc insuficient:

 

inventar_192019

 

Aceasta corectie de stoc poate fi facuta in doua moduri:

1. Receptie Manuala dupa Documente. Se opteaza pentru tiparirea listei prin apasarea butonului Tiparire si apoi urmeaza sa se faca receptie manuala de la furnizor pentru articolele din lista. Acest lucru se face din meniul Operatii selectand optiunea Receptie de la Furnizor;

2. Reglare Stoc cu Emitere de LDI. Aceasta optiune presupune ca programul sa efectueze un inventar pentru respectivele articole si sa se constate plusurile inregistrate. Tototdata, va corecta stocul la valoarea necesara descarcarii tranzactiilor inregistrate pentru articolele respective. Pentru aceasta solutie se apasa butonul Reglare Stoc cu LDI si se asteapta incheierea operatiunii de reglare.