Transfer date

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Configurarea programului SmartCash Shop > Retea Magazine >

Transfer date

Aceasta pagina de optiuni reglementeaza modul de efectuare a transferului de date in interiorul unei retele de magazine SmartCash. Campul Parola fisier Zip, permite introducerea unei metode primare de protectie a fisierelor transferate, prin parolare. In lipsa unei parole corecte la destinatar datele nu pot fi accesate.

 

 

Retea_magazine_transfer_date

 

Pentru a asigura o disponibilitate ridicata a transferului de date, chiar si in conditiile unei infrastructuri IT deficitare, sistemul SmartCash RMS foloseste mai multe metode de transfer. Acestea sunt:

Prin Internet via un server de FTP

Metoda este implicita si in cazul in care este selectata, activeaza clientul FTP inclus in programul SmartCash Shop permitand interfatarea rapida si eficienta cu sistemul de magazine printr-o simpla conexiune Dial-Up. Datele din aceasta sectiune sunt folosite pentru identificarea serverului FTP utilizat (nume acces si parola). Clientul FTP lucreaza exclusiv in modul pasiv, portul de conectare putand fi modificat.

Pentru a spori securitatea transferurilor de date SmartCash Shop permite conectarea si la servere FTP securizate prin unul din cele doua protocoale TLS, Implicit sau Explicit, cu efectuarea transferului pe un canal securizat. Securizarea este asigurata folosind bibliotecile Open SSH incluse in kit-ul de instalare. Optiunea Totdeauna suprascrie fisierele existente, forteaza suprascrierea in cazul intreruperii accidentale a conexiunii, la reluarea transferului. In caz contrar, transferul e reluat de unde s-a oprit. Aceasta functie trebuie coroborata cu capacitatea serverului FTP utilizat de a accepta reluarea transferurilor intrerupte.

Prin LAN (Director Partajat)

Metoda se poate folosi in cazul in care doua locatii ale aceleiasi retele de magazine sun conectate in aceeasi retea LAN. In acest mod, nu mai este necesara existenta unei conexiuni la Internet, fiind suficienta indicarea directorului partajat din retea utilizat de toti clientii SmartCash Shop pentru transferul de date.

Verificare utilizare DLL SmartFunctionLib: Aceasta optiune incarca fisierul SmartFunctionLib DLL .

Varianta a 4-a, Intreaba de fiecare data, permite selectia metodei de transfer (FTP, LAN) la orice operatie de actualizare date, in situatia in care, spre exemplu, accesul la Internet este instabil.

 

In sectiunea Locatii Fisiere Date SmartCash, sunt stabilite denumirile subdirectoarelor folosite pentru cele 3 tipuri de transfer date suportate in sistemul SmartCash RMS (actualizari catalog, raportari si transferuri de marfa).

Pentru raportarile de date este posibila indicarea a pana la maxim 3 locatii diferite pentru exportul tranzactiilor, asigurand preluarea sincronizata a acestora la nivelul a 3 aplicatii diferite.