Actualizarea stocului faptic la inventariere

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Inventarierea Marfurilor > Inventarierea generala cu reglarea automata a stocului cu LDI >

Actualizarea stocului faptic la inventariere

Culegerea stocului scriptic in modulul de inventariere se poate efectua in doua moduri. Alegerea metodei optime, depinde de contextul de lucru si de necesitatile specifice fiecarui inventar in parte.

 

Modificarea stocului faptic la fiecare introducere

 

Operatiunea de modificare a cantitatii inventariate presupune actualizarea stocului faptic pentru un articol. Introducerea cantitatii inventariate pe articol se va face din fereastra:

 

inventar_102019

 

Articolul modificat se poate selecta din catalogul de inventar sau poate fi identificat prin scanarea articolului cu scanerul. Vor fi afisate cantitatea scriptica si cea faptica care va fi inlocuita  de fiecare data, cu cea curent introdusa in campul Diferenta de adaugat. Nu pot fi intoduse cantitati negative. In momentul in care se va apasa butonul OK noul stoc faptic va fi reactualizat pe inventar.

 

Nota:

Fereastra de mai sus se va deschide si in cazul scanarii unui articol cu conditia ca in fereastra inventarului sa fie bifate optiunile Cautare cu Scanner si Inventar scanner iar optiunea de Scanare sa fie setata pe valoarea Manuala. In aceste conditii, dupa scanare, caseta va fi afisata si  programul va astepta introducerea manuala a cantitatii faptice care o va inlocui pe cea deja introdusa.

 

smartcash_shop_inventar15

 

Incrementarea stocului faptic la fiecare scanare

Operatiunea de incrementare a stocului de inventar presupune cresterea stocului faptic pentru un articol cu valoarea introdusa prin adaugare la cea existenta pana in acel moment. Introducerea valorii de incrementare pe articol se va face din fereastra:

 

inventar_12019

 

Articolul pentru care se face incrementarea stocului faptic se poate selecta din catalogul de inventar sau poate fi identificat prin scanarea articolului cu scanerul. Se va introduce valoarea de incrementare in casuta Diferenta de adaugat. Nu pot fi intoduse cantitati negative.

In momentul in care se va apasa butonul OK noul stoc faptic va fi reactualizat in catalogul inventarului.

 

Nota:

In cazul folosirii scannerului se poate face o incrementare automata cu o unitate a stocului faptic la fiecare scanare a articolului. Pentru aceasta trebuie ca in fereastra inventarului sa fie bifate optiunile Scanner si Inventar scanner si sa fie selectata optiunea de Scanare Incrementala .

 

In aceasta situatie, nu mai este afisata nici o caseta, iar cantitatea fizica va fi automat actualizata pentru articolul respectiv cu o unitate la fiecare scanare.