Definirea cotelor de TVA

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Nomenclatoare >

Definirea cotelor de TVA

Definirea cotelor de TVA cu care programul va lucra se face accesand formularul de cote de TVA astfel: Program->Nomenclator->Cote TVA. In cazul in care programul utilizeaza o solutie fiscala (case de marcat sau printer fiscal cu SmartCash POS), aceste cote definite trebuie sa se regaseasca integral si la programarea echipamentelor respective. De asemenea numarul de cote de TVA definite in aceasta caseta trebuie sa fie egal cu cel al cotelor permise la echipamentul fiscal.

Numarul cotei de TVA introdus in aceasta caseta corespunde cu numarul cotei de TVA din programul echipamentului fiscal folosit, dupa regula 0=E, 1=A, 2=B, 3=C, samd.

Cotele TVA pot fi adaugate, modificate sau sterse din formularul corespunzator. Acest lucru nu poate fi facut decat de Administrator.

 

cote_TVA_012019

 

Pentru adaugarea unei cote TVA se executa una din operatiile:

- se selecteaza ultima cota de TVA existenta in lista, se apasa sageata jos si se completeaza cele doua campuri cu restrictia de a nu se introduce un cod deja alocat.

- se apasa butonul shop_206 si se completeaza cele doua campuri cu restrictia de a nu se introduce un cod deja alocat

 

Pentru modificare se selecteaza cota de TVA respectiva si se completeaza cele doua campuri cu restrictia de a nu se introduce un cod deja alocat. Programul permite si anularea unei modificari facute recent. Astfel daca v-ati razgandit in privinta modificarii apasati butonul shop_207.

 

Pentru stergerea unei cote TVA  se executa una din operatiile:

- selectati cota de TVA respectiva si apasati combinatia de taste Ctrl + DEL.

- selectati cota de TVA respectiva si apasati butonul shop_208.

 

Atentie:

Stergerea se poate efectua numai pentru cote TVA neasociate niciunui produs.

Navigarea printre liniile deja adaugate se poate face fie prin utilizarea sagetilor fie prin apasarea butoanelor shop_209.

 

Dupa operatiile efectuate se apasa butonul OK. Pentru anularea operatiilor anterioare se apasa butonul Abandon.

 

Atentie:

Cota de TVA 0 este rezervata avand valoarea implicita 0. Ea nu poate fi modificata sau stearsa. Casele de marcat sau terminalele POS trebuie configurate astfel incat sa aiba definite acelasi numar de cote de TVA si cu valorile corespunzatoare celor definite in aceasta sectiune (Cota A, B, etc). In lipsa corespondentei acestea nu vor permite deschiderea de bonuri fiscale.

 

Nota!

Programul permite aplicarea unei sortari prin apasarea fiecarui cap de coloana al listei

 

Atentie Retea Magazine!

In cazul operarii intr-o retea de magazine cotele de TVA nu mai pot fi modificate din program, ele se primesc de la centrala de magazine.