Pe Departamente/Clase

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Rapoarte > Rapoarte si situatii > Situatii Detaliate > Listare vanzari pe Facturi cu Ridicata >

Pe Departamente/Clase

In cazul in care doriti situatia vanzarilor facturate, numai pentru un anumit client, aveti la dispozitie cel de-al doilea raport, Pe Clienti. La selectarea acestei optiuni, pe ecran va aparea urmatoarea caseta:

 

rapoarte_vanzari_facturi_ridicata_052019

 

 

Aici veti selecta intervalul de timp pentru care se face raportul precum si criteriul de grupare, dupa Departamente, sau dupa una din clasele definite de utilizator. In functie de criteriul de grupare utilizat, in lista Selectie puteti realiza selectia departamentelor pentru care doriti raportul, respectiv subclasele din cadrul unei clase.

Bifarea optiunii Listeaza denumirea completa a articolelor  face referinta la listare denumirii complete, iar pe raport va aparea numele intreg al articolului. Aceasta optiune inseamna tiparirea raportului pe mai multe pagini.

Bifarea optiunii Listeaza doar totaluri adauga in cadrul raportului doar linia ce face referinta la totaluri excluzand astfel articolele.

 

In mod implicit intervalul selectat este luna curenta, dar raportul poate fi listat si pe un alt interval de timp.

Pentru introducerea datei, puteti sa completati direct in campul respectiv data in formatul ZI-LUNA-AN (in ordinea existenta pentru intreg sistemul de operare, stabilita din Control Panel/Regional Settings). O metoda mai simpla, care evita eventualele confuzii, este pusa la dispozitia utilizatorilor prin apasarea butonului lateral din campul de data. Acest buton afiseaza un meniu pop-up, care contine intr-o forma tabelara toate zilele unei luni calendaristice. Acest meniu este urmatorul:

 

rapoarte_042019

 

In zona superioara este afisata luna curenta. Prin apasarea butoanelor cu sageti simple stanga/dreapta se selecteaza luna precedenta/urmatoare, in timp ce prin folosirea sagetilor duble se selecteaza anul.

Acest raport se poate vizualiza, se poate exporta intr-un format personalizat si  poate fi salvat direct in  format Excel, Word, etc, pentru transferul catre alte programe, prin selectia optiunii necesare in interfata urmatoare:

 

vizualizare&export_rapoarte_listare_vanzare_cu_ridicata_pe_departamente_clase

 

In functie de criteriul de grupare ales si de departamentele sau subclasele selectate, raportul va avea o forma asemanatoare cu cea de mai jos:

 

rapoarte_vanzari_facturi_ridicata_062019