Pe Departamente/Clase

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Rapoarte > Rapoarte si situatii > Situatii Detaliate > Listare vanzari prin casa de marcat >

Pe Departamente/Clase

In cazul selectarii acestei optiuni, pe ecran va aparea urmatoarea caseta de dialog:

 

shop_RapInchideriDep

 

Aici veti selecta intervalul de timp pentru care se face raportul precum si criteriul de grupare, dupa Departamente / Clase, sau dupa una din clasele definite de utilizator. In functie de criteriul de grupare utilizat, in lista Selectie puteti realiza selectia departamentelor pentru care doriti raportul, respectiv subclasele din cadrul unei clase.

 

In mod implicit, intervalul selectat este luna curenta, dar raportul poate fi listat si pe un alt interval de timp.

Pentru introducerea datei, puteti sa completati direct in campul respectiv data in formatul ZI-LUNA-AN (in ordinea existenta pentru intreg sistemul de operare, stabilita din Control Panel/Regional Settings). O metoda mai simpla, care evita eventualele confuzii, este pusa la dispozitia utilizatorilor prin apasarea butonului lateral din campul de data. Acest buton afiseaza un meniu pop-up, care contine intr-o forma tabelara toate zilele unei luni calendaristice. Acest meniu este urmatorul:

 

shop_popupdata

 

In zona superioara este afisata luna curenta. Prin apasarea butoanelor cu sageti simple stanga/dreapta se selecteaza luna precedenta/urmatoare, in timp ce prin folosirea sagetilor duble se selecteaza anul.

 

In functie de criteriul de grupare ales si de departamentele sau subclasele selectate, raportul va avea o forma asemanatoare cu cea de mai jos:

 

shop_RapVanzariDepartamenteCASE

 

Afisarea se face in ordine alfabetica in cadrul fiecarui grup si cu subtotal pe fiecare grup in parte. In cazul in care ati bifat optiunea Listeaza doar totaluri, in cadrul raportului nu vor mai fi afisate produsele ci doar departamentele, respectiv clasele selectate, cu total pe fiecare in parte. Aspectul raportului este urmatorul:

 

shop_RapVanzariDepartamenteSumarCASE

Acest raport poate fi salvat si in format Excel, Word, etc, pentru transferul catre alte programe, prin selectia optiunii necesare in caseta urmatoare:

 

shop_rapexp