Pe Departamente/Clase

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Rapoarte > Rapoarte si situatii > Situatii Detaliate > Listare vanzari prin terminale SmartCash POS >

Pe Departamente/Clase

Optiunea Listare vanzari prin terminale SmartCash POS - Pe Departamente/Clase este disponibila in momentul accesarii meniului Rapoarte/Situatii Detaliate/Vanzari prin POS/Pe Departamente/Clase. In cazul selectarii acestei optiuni, pe ecran va aparea urmatoarea interfata:

 

 

 

listare_vanzari_pos_pe_departamente_clase

 

Aici veti selecta intervalul de timp pentru care se face raportul precum si criteriul de grupare, dupa Departamente, sau dupa una din clasele definite de utilizator. In functie de criteriul de grupare utilizat, in lista Selectie puteti realiza selectia departamentelor pentru care doriti raportul, respectiv subclasele din cadrul unei clase.

 

In mod implicit intervalul selectat este luna curenta, dar raportul poate fi listat si pe un alt interval de timp.

Pentru introducerea datei, puteti sa completati direct in campul respectiv data in formatul ZI-LUNA-AN (in ordinea existenta pentru intreg sistemul de operare, stabilita din Control Panel/Regional Settings). O metoda mai simpla, care evita eventualele confuzii, este pusa la dispozitia utilizatorilor prin apasarea butonului lateral din campul de data. Acest buton afiseaza un meniu pop-up, care contine intr-o forma tabelara toate zilele unei luni calendaristice. Acest meniu este urmatorul:

 

rapoarte_042019

 

In zona superioara este afisata luna curenta. Prin apasarea butoanelor cu sageti simple stanga/dreapta se selecteaza luna precedenta/urmatoare, in timp ce prin folosirea sagetilor duble se selecteaza anul.

 

Acest raport se poate vizualiza, se poate exporta intr-un format personalizat si  poate fi salvat direct in format Excel, Word, etc, pentru transferul catre alte programe, prin selectia optiunii necesare in interfata urmatoare:

 

 

listare_vanzari_pos_pe_departamente_clase_export_personalizat

 

In functie de criteriul de grupare ales si de departamentele sau subclasele selectate, raportul va avea o forma asemanatoare cu cea de mai jos:

 

listare_vanzari_072019

 

Afisarea se face in ordine alfabetica in cadrul fiecarui grup si cu subtotal pe fiecare grup in parte. In cazul in care ati bifat optiunea Listeaza doar totaluri, in cadrul raportului nu vor mai fi afisate produsele ci doar departamentele, respectiv clasele selectate, cu total pe fiecare in parte. Aspectul raportului este urmatorul:

 

listare_vanzari_062019