Pe Facturi

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Rapoarte > Rapoarte si situatii > Situatii Detaliate > Listare vanzari pe Facturi cu Ridicata >

Pe Facturi

Pentru situatia in care doriti rapoarte privind vanzarile facturate, programul va pune la dispozitie trei tipuri de astfel de rapoarte. Acestea sunt accesibile din meniul principal al aplicatiei, Rapoarte / Situatii Detaliate / Vanzari pe Facturi cu Ridicata/Facturi.

 

In primul raport, Pe Facturi, sunt listate toate vanzarile grupate dupa numarul facturii. La alegerea acestei optiuni, pe ecran va aparea urmatoarea caseta:

 

rapoarte_vanzari_facturi_ridicata_012019

 

In campul Filtru Client se introduce cel putin un caract din numele clientului si se apasa butonul Filtreaza.Filtrarea se poate efectua dupa mai multe categorii precum: Cod Fiscal, Cod Client, ILN/GLN sau Localitate. Dupa apasarea acestuia si alegerea metodei dupa care sa se efectueze filtrarea, din lista derulanta Client se alege numele acestuia.Prin alegerea optiunii Toti Clientii, program va afisa raportul pentru toti clientii ce au efectuat o vanzare pe factura cu ridicata.

Bifarea optiunii Listeaza denumirea completa a articolelor  face referinta la listare denumirii complete, iar pe raport va aparea numele intreg al articolului. Aceasta optiune inseamna tiparirea raportului pe mai multe pagini.

 

In mod implicit intervalul selectat este luna curenta, dar raportul poate fi listat si pe un alt interval de timp.

Pentru introducerea datei, puteti sa completati direct in campul respectiv data in formatul ZI-LUNA-AN (in ordinea existenta pentru intreg sistemul de operare, stabilita din Control Panel/Regional Settings). O metoda mai simpla, care evita eventualele confuzii, este pusa la dispozitia utilizatorilor prin apasarea butonului lateral din campul de data. Acest buton afiseaza un meniu pop-up, care contine intr-o forma tabelara toate zilele unei luni calendaristice. Acest meniu este urmatorul:

 

rapoarte_042019

 

In zona superioara este afisata luna curenta. Prin apasarea butoanelor cu sageti simple stanga/dreapta se selecteaza luna precedenta/urmatoare, in timp ce prin folosirea sagetilor duble se selecteaza anul.

Acest raport se poate vizualiza, se poate exporta intr-un format personalizat si  poate fi salvat direct in  format Excel, Word, etc, pentru transferul catre alte programe, prin selectia optiunii necesare in interfata urmatoare:

 

vizualizare&export_rapoarte_listare_facturi_cu_ridicata

 

Dupa apasarea butonului OK, se va afisa raportul, care va fi de forma urmatoare:

 

rapoarte_vanzari_facturi_ridicata_022019

 

Se poate observa in imaginea de mai sus informatii pentru fiecare factura in parte precum: numarul documentului, numele clientului, operatorul ce a inchis factura precum si articolele ce apartin facturii.