Regasirea articolelor in catalog

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Managementul Catalogului de Produse >

Regasirea articolelor in catalog

Pentru regasirea articolelor in catalog pot fi folosite mai multe cai de identificare a acestora:

 

1.Cautarea unui articol :

Dupa codul de bare sau codul PLU, prin cautare manuala

         - Se introduce codul in campul Cod. Dupa apasarea butonului smartcash_shop_cauta01 din dreptul casetei cu codul, catalogul va fi pozitionat pe produsul cu codul cautat daca acesta exista. In caz contrar se  va atentiona prin mesaj de eroare ca respectivul cod este inexistent. In locul apasarii butonului Cauta, poate fi folosita tasta Enter.

Dupa codul de bare, prin utilizarea scanner-ului

         - Se selecteaza optiunea Cautare cu cititorul de coduri de bare, pentru a activa aceasta operatie. Se scaneaza codul de pe produs, acesta fiind automat identificat in catalog.

 

cautare_articol_012019

 

Daca se foloseste si functia Filtrare de identificare a produselor creste dramatic in conditiile folosirii codurilor de producator (emise de asociatia EAN pentru fiecare producator in parte). In acest caz simultan cu cautarea se efectueaza si o filtrare permitand selectarea articolului si prezentarea concomitenta a tuturor produselor inrudite cu acesta de la producatorul respectiv.

 

2. Filtrarea catalogului de produse :

Dupa denumirea, descrierea sau detaliile produsului

-  Se vor cauta toate produsele care contin in denumire, in descriere, respectiv in campul de detalii grupul de litere indicat in acest camp;

Dupa Cod, pe tipuri

-  Se vor returna acele produse ale caror coduri incep, contin sau se termina cu sirul introdus;

Dupa Tipul de Cod

         - Se vor cauta toate produsele care au codul aferent de tipul: EAN-13, PLU, EAN-8, EXT, cantar sau bucata.

Doar articolele al caror stoc indeplineste anumite conditii

         - Sunt selectate numai articolele al caror stoc indeplineste una din urmatoarele conditii: este mai mare ca 0, este mai mic ca 0, este egal cu 0, este diferit de 0, este mai mare sau egal cu 0, este mai mic  sau egal cu 0.

Dupa articole:

          - Cu pret nou neactivat, cu adaos real negativ, cu adaos real inferior ultimei intrari, cu adaos real superior ultimei intrari, sub stoc de atentionare, aflate in promotie,aflate in monitorizare, blocate la vanzare, blocate la comenzi si receptii, bloate la orice discount-uri, blocate la modificarea din magazine, de tip taxa verde, de tip ambalaj, cu taxa verde asociata, cu ambalaj asociat, cu preturi planificate neaplicate.

 

                                                                                                                                                                                               

Catalogul_de_produse_filtrare

 

 

Dupa tipul de articol:

 

    -Se vor cauta toate produsele de tipul Principal, Generic si Variatia unui Articol Generic.

 

filtru_catalog_tip_articol

 

 

Altele: Se pot selecta dupa furnizor implicit, clasa contabila, format eticheta normala, format eticheta promo.

   

    Catalogul_de_produse_filtrare2

 

 

 

In functie de modul de afisare ales (pe departamente sau pe clase de produse), in urma cautarii vor fi afisate doar departamentele sau clasele de produse in care se gasesc articolele ce corespund filtrului aplicat. Filtrele cuprinse in panoul de filtrare sunt cumulative si actioneaza impreuna daca au fost selectate.

Pentru aplicarea unui filtru, se apasa butonul shop_242. Daca a fost selectat un filtru el ramane activ permanent, chiar si dupa repornirea programului. Pentru anularea unui filtru si revenirea la situatia generala, cu afisarea intregului catalog, trebuie apasat butonul shop_243.

Nota:

Daca ati setat in prealabil o imagine unui articol din catalog, la selectarea acestuia imaginea se va gasi in partea stanga in fereastra fotografie articol.

Nota:

Filtrarea este unul dintre cele mai puternice mecanisme de regasire a articolelor oferite de programul SmartCash Shop. Folosind nume de articole cuprinzatoare, care includ pe langa denumirea efectiva si producatorul, sau codul de furnizor, se pot efectua selectii extrem de rapide dupa criterii dintre cele mai flexibile.

Avantajul filtrarii este acela ca restrange numarul de departamente sau clase afisate la setul care cuprinde numai criteriul specificat si limiteaza listele de articole la un numar restrans, facand posibila selectia usoara a articolului cautat.