Situatii Furnizori

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Managementul Furnizorilor >

Situatii Furnizori

Pe langa informatiile obtinute in mod dinamic din modulul Urmarire Furnizori, programul SmartCash Shop pune la dispozitie utilizatorilor si o serie de rapoarte si situatii ce pot fi tiparite in vederea analizei mai aprofundate.

Aceste situatii sunt disponibile din meniul Program/Furnizori/Situatii Furnizori.

 

Primul tip de situatii sunt cele care pornesc de la facturile primite. Ele se selecteaza din meniul Situatii Facturi. Dupa selectare este afisata urmatoarea caseta:

 

urmarire_furnizori_facturi_012019

 

In aceasta caseta se pot selecta filtrele aplicate in vederea obtinerii raportului solicitat. Se selecteaza mai intai furnizorul (sau Toti furnizorii), pentru care se pot analiza: numai facturile neplatite, numai facturile neplatite aflate la scadenta sau toate facturile indiferent de stare dintr-un anumit interval specificat de timp.

Suplimentar se pot aplica filtrari care sa genereze numai un raport al facturilor fara plati sau o situatie sintetica (totaluri pe furnizor).

 

Analiza rezultata are urmatorul aspect:

 

 

raport_furnizori_facturi_012019

 

Pentru fiecare factura sunt listate platile efectuate, cu explicatii amanuntite, precum si soldul ramas de plata. De asemenea sunt afisate zilele pana la data scadentei.

 

Al doilea tip de situatii - Situatii Plati - sunt utile pentru analiza interna a platilor efectuate. Dupa selectarea submeniului cu acelasi nume, este afisata fereastra urmatoarea:

 

urmarire_furnizori_plati_012019

 

Se pot selecta unul sau toti furnizorii, iar asupra datelor listate se pot aplica filtre, pentru selectarea numai a platilor neasignate la facturi sau a tuturor platilor. De asemenea situatia se poate lista sintetic cu totaluri pe furnizori si plati. Aspectul raportului obtinut este urmatorul:

 

raport_plati_012019

 

 

Toate situatiile se pot exporta nativ in format Excel sau in unul din celelalte formate de export suportate de programul SmartCash Shop pentru prelucrari suplimentare.

 

Al treilea  tip de situatii - Situatii Vanzari- Plati - sunt utile pentru analiza interna a platilor efectuate respectiv a zilelor  ramase pana la scadenta. De asemenea arata lista  cu facturi neachitate la un moment catre un furnizor. Dupa selectarea submeniului cu acelasi nume, este afisata fereastra urmatoarea:

 

situatie_vanzari_012019

 

De aici alegeti intervalul de timp si furnizorul pentru care doriti sa vizualizati raportul rezultat. Prin apasarea butonului OK, programul va deschide fereastra:

 

 

listare_situatii_furnizori

 

de unde veti alege prima optiune daca doriti vizualizarea sub forma de print preview, a adoua optiune daca doriti sa exportati datele intr-un format personalizat si a treia optiune  daca doriti sa exportati datele intr-un alt program .

 

raport_vanzari_022019