Aprovizionare Furnizor

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Mobility > SmartCash Mobility Client Android >

Aprovizionare Furnizor

Deschiderea unei Aprovizionari de la  Furnizori se face din meniul principal, alegand optiunea Aprovizionare Furnizor din sectiunea Comenzi.

 

smartcash_mobility_aprovizionare_furnizor01

 

Inainte de a deschide o aprovizionare noua sau de a prelucra o Aprovizionare in lucru trebuie ales numele furnizorului. Pentru aceasta, in campul de specific cautarii (marcat in imaginea de mai jos), se introduce o denumire partiala din numele acestuia sau se alege din lista derulanta furnizorul, definit in prealabil in catalog.

 

smartcash_mobility_aprovizionare_furnizor012

 

Nota!

Pentru actualizarea listei de furnizori (in cazul in care au fost efectuate modificari in timpul folosirii terminalului mobil), in partea superioara dreapta se apasa butonul smartcash_mobility_refresh01.

 

Comanda Aprovizionare Noua

 

Pasul urmator, dupa selectarea furnizorului si selectarea tab-ului Comanda Noua din partea inferioara, este de a selecta Data Estimata de Livrare, urmata apoi de apasarea butonului Deschide Comanda Aprovizionare Noua (marcat in imaginea de mai jos). Este recomandat ca inainte de deschiderea comenzii de aprovizionare sa verificati corectitudinea furnizorului ales, in sectiunea Comanda aprovizionare de la furnizor ... .

 

smartcash_mobility_deschidere_comana01

 

Odata cu deschiderea comenzii de aprovizionare de la furnizor se va deschide urmatoarea fereastra in care veti putea atat scana sau introduce codul cat si cantitatea articolului ce urmeaza a fi adaugat pe comanda.

 

smartcash_mobility_comanda_aprov089

 

Dupa introducerea/scanarea codului este necesara introducerea cantitatii si, apoi pe ecranul terminalului vor aparea urmatoarele informatii: descrierea articolului impreuna cu stocul curent, pretul de vanzare aferent, cantitatea comandata, pretul special, stoc alerta, stoc optim, furnizorul comenzii, pretul de achizitie mediu real cat si adaosul comercial si data estimata de livrare. Dupa vericarea datelor se apasa tasta Enter din cadrul tastaturii terminalului mobil si vom observa in partea inferioara in cadrul sectiunii Valoare Achizitie Estimata totalul de plata  estimativ (incluzand tva-ul) al comenzii (vezi imaginea de mai jos). In cazul in care ati introdus sau scanat un articol gresit se apasa butonul C  (marcat in imaginea de mai jos) din partea inferioara, urmand apoi sa repetati operatia cu articolul dorit.

Se repeta operatia cu urmatorul articol.

 

smartcash_mobility_comanda_aprov09

 

Observatie!

In cazul in care pe ecranul terminalului mobil apare tastatura virtuala se selecteaza optiunea Null Keyboard din cadrul setarilor terminalului mobil.

 

Nota!

In cazul in care a fost scanat sau introdus un cod nedefinit in nomenclatorul de produse din backoffice, aplicatia va afisa o eroare conform imaginii de mai jos:

 

smartcash_mobility_eroare08

 

In cazul in care se doreste vizualizarea articolelor de pe o comanda se apasa butonul smartcash_mobility_inf01 , acest buton reprezentand butonul de informatii, urmand apoi sa se deschida o fereasta in care sunt listate denumirile articolelor cat si costul estimativ al comenzii de aprovizionare. In campul specific cautarii se pot  filtra rezultatele dupa denumire sau costul comenzii. Tot aici se pot sterge articole prin apasarea butonului Sterge Linie (vezi imaginea de mai jos).

Pentru a reveni la pagina anterioara se apasa butonul smartcash_return_01.

 

smartcash_mobility_comanda_aprovizionare09

 

Dupa adaugarea tuturor articolelor pe comanda de aprovizionare apasati butonul Emite Comanda. Vi se va cere sa confirmati operatia. Daca doriti sa emiteti comanda apasati pe butonul YES. Pentru anulare apasati butonul NO.

In cazul in care ati optat pentru confirmarea emiterii comenzii, aplicatia va reveni in meniul principal.

 

smartcash_mobility_008

 

 

In cazul in care doriti sa anulati comanda de aprovizionare catre furnizor apasati butonul Anuleaza Comanda. Vi se va cere sa confirmati operatia. Daca doriti sa stergeti comanda apasati pe butonul YES. Pentru anulare apasati butonul NO.

Dupa anularea comenzii aplicatia va reveni in meniul principal.

 

smartcash_mobility_007

 

 

Comanda de Aprovizionare la Furnizor in lucru

 

Dupa selectarea furnizorului, se selecteaza din partea inferioara tab-ul Comenzi In Lucru, urmand apoi sa se selecteze numarul comenzii in lucru din lista derulanta. De precizat este faptul ca in momentul in care procesati o comanda de aprovizionare in lucru aceasta este reluata de la momentul in care a fost abandonata.

In campul Filtrare in lista de comenzi in lucru din partea superioara (marcat in imaginea de mai jos) se pot filtra datele in functie de numarul de comanda sau data comenzii. In imaginea de mai jos este prezentata selectia Comenzii de Aprovizionare la Furnizor in Lucru:

 

smartcash_mobility_comanda_001

 

Dupa adaugarea tuturor articolelor pe comanda apasati butonul Emite Comanda. Vi se va cere sa confirmati operatia. Daca doriti sa inchideti comanda de aprovizionare apasati pe butonul YES. Pentru anulare apasati butonul NO.

In cazul in care doriti sa stergeti  comanda de aprovizionare apasati butonul Anuleaza Comanda.

 

smartcash_mobility_comanda_lucru01

 

In cazul in care se doreste vizualizarea articolelor de pe o comanda se apasa butonul smartcash_mobility_inf01 , acest buton reprezentand butonul de informatii a comenzii in curs, urmand apoi sa se deschida o fereasta in care sunt listate denumirile articolelor cat si costul estimativ al comenzii de aprovizionare. In campul specific cautarii se pot  filtra rezultatele  dupa denumirea sau costul acestora. Tot aici se pot sterge articole  prin apasarea butonului Sterge Linie (vezi imaginea de mai jos).

Pentru a reveni la pagina anterioara se apasa butonul smartcash_return_01.

 

smartcash_mobility_info02