Activare Functionalitati

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash POS > Configurarea programului SmartCash POS > Personalizare POS >

Activare Functionalitati

Pagina Personalizare POS Activare Functionalitati este disponibila prin selectarea optiunii omonime din meniul lateral stanga sau apasarea tastei F4 de la tastatura si selectarea sectiunii Activare Functionalitati.

In aceasta sectiune, administratorul poate personaliza SmartCash POS cu privire la emiterea facturilor pentru  bonuri fiscale, listarea bonurilor nefiscale la inchiderea bonurilor fiscale, emiterea comenzilor de livrare in POS, dar si afisarea de informatii privind stocul si articolele.

In urmatoarea imagine sunt prezentate functionalitatile ce pot fi activate:

   

setari_pos_222019setari_pos_232019

Emitere Facturi la Bon Fiscal

Prin bifarea optiunii, putem emite factura la cererea clientului pentru orice bon fiscal tiparit. Facturile pot fi emise pentru clientii existenti sau in cazul clientilor noi trebuiesc identificati dupa codul numeric personal sau codul unic de inregistrare in cazul persoanelor juridice (vezi detalii Vanzarea cu SmartCash POS - > Emiterea Facturii la bon).

In cadrul interfetei pentru vanzare vom identifica butonul FACT identic imaginii de mai jos:

 

interfata_pos_132019

 

Prin debifarea optiunii Emitere Facturi la Bon Fiscal butonul prezentat va deveni inactiv.

 

Tiparirea copiilor bonurilor fiscale emise

Programul SmartCash POS permite utilizatorului sa emita copii ale bonurilor fiscale cu ajutorul numarului de bon prin bifarea optiunii date. In cadrul interfetei de vanzare vom identifica butonul COPIE BON, identic imaginii de mai jos.

 

interfata_pos_152019

 

Dupa apasarea butonului prezentat introduceti numarul de bon pentru care vreti sa emiteti copia. Debifarea optiunii prezentate mai sus duce la inactivitatea butonului.

 

Incasarea libera a articolelor de pe comenzi de Livrare emise

Permite utilizatorului sa incaseze o comanda de livrare stabilita anterior in backoffice. In cadrul interfetei de vanzare, incasarea comenzii de livrare este disponibila apasand butonul CMND. Pentru a folosi aceasta functie este necesara apasarea butonului prezentat, introducerea numarului comenzii, iar SmartCash POS va identifica articolele comenzii stabilite in backoffice, urmand ca articolele respective sa fie adaugate pe bonul fiscal.

 

interfata_pos_142019

 

Observatie! In cazul in care sunt folosite ambele optiuni bifate Incasarea libera a articolelor de pe comenzi de Livrare emise si Emiterea Comenzii de livrare la POS, la apasarea butonului CMND, SmartCash POS va afisa o fereastra unde va intreaba ce fel de operatie doriti, Incasare sau Deschiderea Comenzii. In imaginea de mai jos va este prezentata fereastra:

 

 

interfata_pos_162019

 

Emiterea Comenzii de livrare la POS

Permite utilizatorului sa deschida o comanda folosind SmartCash POS. In cadrul SmartCash POS emiterea comenzii se face apasand butonul CMND din cadrul interfetei de vanzare si in locul numarului de bon va aparea numarul de comanda.

In cadrul optiunii de emitere comenzi, SmartCash POS se poate utiliza si ca punct de incasare pentru comenzi in asteptare (note de plata), ce sunt specifice magazinelor de tip servire rapida, bifand optiunea Utilizarea Comenzi de Livrare in asteptare.

Utilizarea Comenzi de livrare in asteptare este folosita pentru a emite mai multe comenzi simultan, fara ca un utilizator sa depinda de celalalt. Pentru a deschide o comanda in asteptare este necesara definirea unei grupe de comenzi in asteptare in pagina nomenclatoare (pentru detalii consultati manualul aferent). Selectarea comenzii in asteptare se poate face dupa numarul de cod  prin selectarea optiunii Selectie comanda in asteptare dupa numarul de cod sau se poate face utilizand paleta de butoane, iar fiecare comanda corespunde numelui definit in backoffice, prin selectia optiunii Selectie comanda in asteptare dupa paleta de butoane.

Mai jos va sunt prezentate cele doua selectii din cadrul utilizarii de comenzi in asteptare:

 

interfata_pos_172019

interfata_pos_182019

 

Dupa cum se observa in prima imagine, a fost apasat butonul CMND, a fost introdus numarul de cod definit in backoffice si se poate adauga comanda pentru clientul cu codul respecti , asignat in backoffice.

In imaginea numarul doi observam cum numele definit in backoffice a fost asignat unui operator impreuna cu nota de plata la momentul dat. Observam cum apare si numele utilizatorului care a deschis comanda.

Deschidere Automata Selectie Comanda, se utilizeaza in momentul in care se lucreaza doar cu emitere comenzi si prin selectarea lor la fiecare inchidere de bon, autentificare, inchidere comanda (dupa preferinte), SmartCash POS sa revina la panoul comenzilor deschise.

 

Permite incasarea comenzilor in asteptare la acest POS

Se utilizeaza in momentul in care se doreaste incasarea notelor de plata pe POS-ul respectiv.

 

Admite si emiterea de bonuri fiscale in paralel cu comenzile de asteptare

Aceasta optiune este utilizata in momentul in care se lucreaza cu comenzi multiple pe aceasi statie,iar utilizatorii sa poata inchide si tipari bonul chiar daca alt utilizator are o comanda deschisa.

Prin debifarea acestei optiuni nu se pot incasa si emite comenzi multiple.

 

Activare preluare comanda aprovizionare la POS de la magazin

Este utilizata in momentul in care se doreste preluare comenzii de aprovizionare de la un magazin din retea (se selecteaza magazinul respectiv), ea fiind incasata pe POS-ul respectiv, iar apoi transferata la magazinul corespunzator.

 

Utilizarea Kitchen Display pentru productia comenzilor in bucatarie

Se utilizeaza pentru a trimite comenzile pentru bucatarie prin intermediul aplicatiei Smart KitchenDisplay. Aceasta aplicatie este inclusa in cadrul pachetului SmartCash RMS. Pentru a utiliza aplicatia trebuie adaugata baza de date si serverul, iar toate comenzile pentru bucatarie vor fi afisate prin intermediul aplicatiei.

 

Solicita confirmarea pentru inchiderea comenzilor in asteptare

Se va utiliza pentru a evita erorile utilizatorului de a inchide comanda gresita. Prin utilizarea optiunii la inchiderea comenzii, SmartCash POS va transmite un mesaj precum in imaginea de mai jos:

 

smartcash_pos_emitere005

 

Afisare Detalii Articole

Permite utilizatorului sa vizualizeze detaliile despre fiecare articol in parte (observatii). Aceasta functie este valabila doar in interfata tip magazin general si cea tip servire rapida. In cadrul interfetei este observata prezenta butonului Detalii Articol ca in imaginea de mai jos:

 

smartcash_pos_functionare

 

Afisare Imagine Articole

Permite utilizatorului sa vizualizeze in cadrul SmartCash POS imaginea atribuita fiecarui articol in parte. Functia este valabila in interfetele de tip magazin general si servire rapida. Mai jos observam prezenta butonului Imagine Articol:

 

smartcash_pos_activare001

 

Atentionare la depasirea stocului existent

Permite utilizatorului sa fie atentionat in momentul in care articolul respectiv nu mai este pe stoc, definit in backoffice. Daca stocul este insuficient, in momentul adaugarii pe bon, SmartCash POS va intoarce un mesaj de atentionare in care trebuie sa confirmati.

 

smartcash_pos_atentionare01