Control Acces si Autorizare Operatii

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash POS > Configurarea programului SmartCash POS > Personalizare POS >

Control Acces si Autorizare Operatii

Pagina de Personalizare POS  Control Access si Autorizare Operatii este disponibila prin selectarea optiunii din cadrul meniului lateral sau prin apasarea tastei F4 de la tastatura si selectarea sectiunii Control Acces si Autorizare Operatii.

In aceasta sectiune se pot efectua setari ce tin de  controlul utilizatorilor si accesul lor in SmartCash POS. In urmatoarea captura sunt prezentate setarile sectiunii:

 

setari_pos_192019

 

Foloseste cititorul pentru coduri de bare pentru autentificarea utilizatorilor

Permite ca autentificarea sa se realizeze fara a introduce un username sau o parola. Prin definirea in sistemul de backoffice a semnaturii digitale pentru fiecare operator, ei se pot autentifica doar prin simpla scanare a codului de bare exact ca la adaugarea unui articol pe bon.

 

Foloseste cititorul MSR pentru autentificarea utilizatorilor

Permite utilizatorului sa se autentifice folosind un cititor MSR atasat SmartCash POS fara a folosi scanner-ul sau username-ul si parola. Autentificare se face printr-un card magnetic, acesta trebuie trecut printr-un cititorul MSR atasat, iar acesta permite accesul la interfata de vanzare.

 

Foloseste cititorul de carduri de proximitate pentru autentificarea utilizatorilor

Permite utilizatorului sa se autentifice folosind un cititor de carduri de proximitate atasat la Pos fara a folosi scanner-ul sau username-ul si parola. Autentificarea se face printr-un card de proximitate, acesta trebuie trecut prin cititorul atasat, iar acesta permite accesul la interfata de vanzare.

 

Deschidere automata interfata vanzare dupa autentificare cu cititorul- Interfata de vanzare se deschide automat.

 

Observatie

Se folosesc aceste cititoare doar in momentul in care se doreste autentificarea in interfata de vanzare. Pentru efectuarea operatiilor de rapoarte fiscale si configurare SmartCash POS, se autentifica utilizand username-ul si parola.

Tipul de card folosit la autentificarea in POS este exclusiv. Nu se pot folosi simultan tipuri dierite de carduri.

 

Permite efectuarea de anulare vanzari numai cu autorizatie suplimentara

In momentul folosirii optiunii, operatorul nu poate anula un articol selectat sau un bon gresit. Aceasta operatie este permisa doar cu autentificarea unui supervizor.

Daca cel care opereaza vanzarea este deja autentificat pe un cont de supervizor, in momentul anularii unui articol sau bon, este necesara o noua autentificare pentru anularea acestora.

 

Permite efectuarea de reduceri libere  numai cu autorizare suplimentara-Reducerea libera se poate aplica la pos doar cu  o autorizare suplimentara.

 

Autorizare operatii critice

Se selecteaza una din cele patru optiuni date si este folositoare in momentul in care este necesara autorizare suplimentara in cadrul operatiei de anulare.

In momentul in care se doreste anularea unui bon sau a unui articol, autentificarea se poate face: de la tastatura cu ajutorul username-ului si parolei, folosind cititorul pentru coduri de bare prin scanarea unui cod specific utilizatorului, folosind cititorul pentru carduri magnetice introducand un card magnetic in cititorul asignat programului SmartCash POS si folosind cititorul pentru carduri de proximitate  prin scanarea unui card in cititorul asignat la Pos.

 

Log-off automat

Se poate seta in functie de preferinte ca dupa fiecare inchidere de bon, comanda livrare sau imprimare pe sectie, SmartCash POS cere operatorului autentificarea.

Aceasta operatie este benefica atunci cand se lucreaza cu comenzi multiple in asteptare, iar fiecare operator are asignata o comanda.

Se poate efectuat dupa un numar stabilit de minute in Pos.

 

Verificare comenzi in asteptare deschise la emitere Raport Z:

Aceasta optiune permite vizualizarea comenzilor in asteptare deschise inainte de emiterea raportului Z si daca sunt comenzi deschise, a doua optiune (Interzice emiterea de raport Z daca exista comenzi in asteptare deschise) nu permite raportarea Z pana nu au fost inchise toate comenzile in asteptare.

 

Inlocuieste numele casierului cu codul de marca pe bonul fiscal

Prin activarea acestei optiuni pe bonul fiscal numele casierului este inlocuit cu codul de marca aferent utilizatorului.

 

Inlocuieste numele de acces cu codul  de marca la autentificare

Prin activarea acestei optiuni in pos se poate autentifica cu codul de marca aferent utilizatorului.