Emiterea copiei de bon

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash POS > Vanzarea cu SmartCash POS >

Emiterea copiei de bon

In urma emiterii unui bon fiscal, la un moment ulterior, se poate emite una sau mai multe copii de bon fiscale pentru acesta. Se va tipari o copie fidela a bonului fiscal, respectandu-se formatul de tiparire a denumirii si codului pe bon, format setat Optiuni.

 

Aceasta operatie este posibila numai daca din meniul Configurare POS / Personalizare POS / Activare Functionalitati s-a activat bifa Listare Copii Nefiscale la Bonuri Fiscale Emise:

 

smartcash_pos_copiebon001

 

Emiterea copiei bonului se face pe baza numarului de bon, numar tiparit la finalul bonului.

 

In momentul in care se doreste sa se tipareasca o copie de bon se procedeaza astfel:

se asigura ca nu este in curs de operare un bon fiscal. In caz contrar utilizatorul nu va acces la emiterea de copie de bon,butonul aparand inactiv;

se apasa butonul Copie Bon care va determina aparitia ferestrei:

 

smartcash_pos_copiebon02

 

 

se selecteaza butonul Copie Bon ce va determina la aparitia urmatoarei ferestre:

 

smartcash_pos_copiebon04

 

se apasa tastele numerice (0-9) si se introduce numarul de pe bon (in exemplul de mai sus 116) si se va apasa butonul OK sau tasta ENTER.

 

In acest moment, daca a fost identificat in baza de date bonul respectiv, acesta va incepe sa se tipareasca la imprimanta. In caz contrar, utilizatorul va fi anuntat prin mesaj ca bonul respectiv nu este gasit in baza de date.

 

Observatii:

Daca se lucreaza cu POS-ul in regim Offline si POS-ul a fost descarcat in aplicatia de Back-Office, numarul de bon nu va mai putea fi regasit in baza de date.

Daca se lucreaza cu POS-ul in regim Online, copiile de bon se vor putea emite in orice moment, indiferent daca POS-ul a fost descarcat sau nu in aplicatia de Back-Office.

Emiterea si copierea unui bon fiscal se fac de pe aceeasi imprimanta fiscala. Nu se poate copia un bon emis pe o alta imprimanta.

Pentru emiterea copiei de comanda se urmeaza aceasi pasi in loc de numarul bonului se va selecta numarul comenzii.