Emiterea facturii la bon

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash POS > Vanzarea cu SmartCash POS >

Emiterea facturii la bon

In situatia in care un client doreste sa primeasca si factura la bonul fiscal, programul are posibilitatea de a realiza acest lucru. Mai intai trebuie configurat POS-ul din meniul Configurare POS / Personalizare POS/ Activare Functionalitati (vezi subcapitolul Personalizare POS).

 

smartcash_pos_emiterefact01

 

Dupa efectuarea vanzarii si inchiderea bonului fiscal, din interfata standard Plati - PLU se apasa butonul FACT , pe ecran aparand urmatoarea fereastra:

 

smartcash_pos_factura002

 

Se va introduce numarul bonului pentru care se doreste emiterea facturii si se va apasa butonul Ok, sau tasta Enter. In continuare, programul va afisa o fereastra prin intermediul careia veti putea identifica clientul cu ajutorul CUI-ului firmei sau a CNP-ului:

 

smartcash_pos_factura003

 

 

Varianta 1.

In situatia in care identificarea clientului se face dupa CUI-ul firmei, iar acesta nu se regaseste in baza de date, identificarea se poate face online iar apoi poate fi adaugat:

 

smartcash_pos_identificare02

 

Apoi, in cazul in care doriti adaugarea lui in baza de date apasati butonul Da si programul identifica cu ajutorul serviciilor web online (in cazul in care este bifata optiunea din meniul Configurare POS / Personalizare POS/ Activare Functionalitati,in caz contrar programul va afisa o eroare) detaliile clientului:

 

smartcash_pos_identificare03

 

Va aparea  o fereastra in care trebuie sa confirmati crearea clientului in baza de date pe baza informatiilor afisate. De acolo se va apasa butonul Da, sau tasta Enter, iar POS-ul va trimite catre imprimanta comanda de tiparire a facturii.

 

Varianta 2.

In situatia in care clientul exista in baza de date, se va introduce CUI-ul firme. Dupa introducerea acestuia, POS-ul va trimite automat comanda de printare a facturii la imprimanta,identificand astfel clientul.

 

smartcash_pos_factura004

 

 

In situatia in care un client doreste sa introduceti CUI pe bon, in timp ce se efectueaza incasarea produselor programul are posibilitatea de a efectua acest lucru. Din interfata de vanzare se apasa butonul CUI PE BON, pe ecran apare urmatoarea fereastra in care se introduce Codul unic de inregistrare fiscala:

 

cui_pe_bon

 

Prin apasarea butonului OK codul unic de inregistare fiscala se adauga pe bon.

Prin apsarea butonului Anulare CIF acesta se sterge de pe bon.