Interfata Cautare - Identificare

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash POS > Vanzarea cu SmartCash POS >

Interfata Cautare - Identificare

Interfata de tip Magazin General - Cautare articole dupa nume foloseste panoul central prezentat in imaginea urmatoare. Acest panou se acceseaza apasand butonul ? sau F1.

 

smartcash_pos_interfataMagazin001

 

 

 

Dupa cum se observa din exemplul de mai sus, este posibila identificarea unui articol prin cautarea dupa un sir de caractere inclus. Asa cum se observa, cautarea dupa sirul Tiramisu a dus la gasirea articolelor care contin  Tiramisu in componenta denumirii.

In lista de rezultate, pentru fiecare articol sunt prezentate toate informatiile necesare pentru identificarea corecta cum ar fi: pretul, stocul (daca se lucreaza cu stoc real), codul, detalii, descriere scurta(daca este setata in backoffice) precum si discount-ul.

Introducerea sirului de cautare se face prin utilizarea tastelor la o tastatura standard sau prin pasarea butonului T-Key si introducerea sirului de cautare de la un terminal touch-screen.

Cautarea este demarata prin apasarea butonului Cautare sau prin apasarea tastei Enter la o tastatura standard.

Selectarea articolului din lista se face prin baleierea acesteia folosind sagetile din zona inferioara, sau a sagetilor de pe tastatura normala. Dupa selectare se apasa butonul PLU. Acesta are ca efect adaugarea articolului selectat pe bon.

Este disponibila si o functie de identificare articol prin apasarea butonului Identificare Articol, sau a tastei F1 la o tastatura standard. Aceasta functie permite identificarea rapida a unui articol, fara vanzare prin afisarea pe display-ul operatorului a informatiilor despre acesta din backoffice. Identificarea se efectueaza automat si direct prin scanarea articolului cu cititorul de coduri de bare sau prin introducerea manuala a codului.

Celelalte butoane de comanda sunt similare cu cele prezente in interfata principala Plati-PLU, dupa cum urmeaza:

Butonul PLU, echivalent cu tasta (+) la o tastatura standard, identifica articolul in nomenclatorul de produse definit in backoffice dupa codul introdus anterior si il adauga pe bon.

Butonul X, echivalent cu tasta (*) la o tastatura standard. Asigura multiplicarea cantitatii, prin introducerea in prealabil a acesteia. (de exemplu  in ordinea 20 * (selectare articol PLU)).

Butonul Kg, sau combinatia de taste Ctrl + F1, afiseaza in POS cantitatea afisata de un Cantar Digital, in cazul utilizarii acestuia.

Butonul C, echivalent cu tasta Esc, pe o tastatura standard anuleaza datele introduse anterior.

Butonul Card Client, echivalent cu tasta F2, pe o tastatura standard permite identificarea clientilor fideli dupa codul unic asociat, la deschiderea unui bon.

Butonul Nota  Plata, echivalent cu combinatia de taste Ctrl + F2, permite evidentierea comenzilor in asteptare. Pentru activare vezi Personalizare POS - > Activare Functionalitati.

Butonul Print Sectie, echivalent cu combinatia de taste Ctrl+ F3, permite listarea de note de plata la o imprimanta termica. Pentru activare vezi sectiunea pentru Dispozitive Periferice.

Butonul Plata, sau tasta F12, permit revenirea in interfata principala Plati-PLU pentru a efectua evidentierea platilor  si inchiderea de bon.

Butonul Imagine Articol, sau combinatia de taste Ctrl + F6, permite afisarea imaginii articolului selectat,setatata in backoffice.

Butonul Detalii Articol, sau combinatia Ctrl + F5, realizeaza afisarea detaliile  articolului selectat, setate in backoffice.

 

Observatii:

La personalizarea POS-ului pe modelul de tip Magazin General, dupa fiecare inchidere de bon, se revine automat in interfata Cautare - Identificare, pentru selectarea articolelor dupa denumire.