Interfata Plati - PLU

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash POS > Vanzarea cu SmartCash POS >

Interfata Plati - PLU

Interfata standard de tip Supermarket, Plati - PLU foloseste panoul central prezentat in imaginea urmatoare:

 

Interfata_plati_plu

 

Aceasta interfata este destinata operatiilor de introducere a codului de articol, precum si a valorilor platite de catre client. De aceea, aceasta interfata este foarte utila magazinelor de tip supermaket, unde metoda preponderenta de vanzare este dupa cod.

Panoul cu comenzi este impartit in doua sectiuni:

Sectiunea superioara, destinata introducerii de date si inchiderii de bon.

Sectiunea inferioara, unde sunt listate platile si se pot selecta formele de plata.

Interfata standard de tip Supermarket este cea implicita din meniul Personalizare POS.

 

In continuare vor fi descrise butoanele si comenzile disponibile in aceasta interfata impreuna cu modul de utilizare al acestora de la tastatura:

Tastele numerice de la 0 la 9 , sunt folosite pentru introducerea manuala a codului de articol, a cantitatii sau a valorii platite de client.

Butonul PLU, echivalent cu tasta (+) la o tastatura standard, identifica articolul in nomenclatorul de produse dupa codul introdus anterior si il adauga pe bon.

Butonul X, echivalent cu tasta (*) la o tastatura standard. Asigura multiplicarea cantitatii, prin introducerea in prealabil a acesteia. (de exemplu 20 * (cod articol) PLU).

Butonul C, echivalent cu tasta Esc pe o tastatura standard, anuleaza datele introduse anterior.

Butonul i, echivalent cu tasta F1 la o tastatura standard, permite afisarea interfetei de cautare in catalog, si identificarea articolului dupa denumire in cadrul modului de tip supermarket.

Butonul Card Client, echivalent cu tasta F2 pe o tastatura standard, permite identificarea clientilor fideli dupa codul unic asociat, la deschiderea unui bon.

Butonul Factura sau tastele Ctrl + F3 permite emiterea unei facturi la un bon fiscal emis deja sau adaugarea unui cod fiscal pe bonul deschis. Aceasta functie este disponibila doar pe anumite echipamente fiscale.

Butonul Copie Bon, echivalent cu tasta F8 pe o tastatura standard, permite listarea unei copii a unui bon fiscal deja emis. Aceasta functie este disponibila doar daca a fost configurata din partea de Personalizare POS .

Butonul Inchidere Bon, sau tasta F12, efectueaza inchiderea bonului curent daca formele de plata selectate acopera valoarea produselor adaugate pe bonul fiscal.

Butonul Numerar, sau tasta Enter, asigura evidentierea platilor cu numerar.

Butonul Card, sau tasta F9,  asigura evidentierea platilor cu card de debit sau credit.

Butonul Non numerar, sau tasta F10, asigura evidentierea platilor Non numerar.

Butonul Avans,sau combinatia de taste CTRL+F8,permite incasarea de avansuri de la clienti. Pentru activarea platilor in Avans consultati meniul Personalizare POS - > Plati si Forme de Plata

Butonul CEC, sau tasta F11, asigura evidentierea platilor cu CEC. Pentru configurarea platilor CEC consultati meniul Personalizare POS - > Plati si Forme de Plata.

Butonul Ambalaj: Identifica articolele de pe bon care au si ambalaj, iar daca clientul a returnat ambalajul, atunci valoarea  ambalajului este scazuta de pe bon.

Butonul Kg, sau combinatia de taste Ctrl + F1, preia in POS cantitatea afisata de un cantar digital, in cazul utilizarii acestuia.

Butonul Comanda, sau combinatia de taste Ctrl + F2 sau ScrollLock, vinde o comanda catre furnizor adaugata anterior in backoffice.

Butonul %, sau tastele Ctrl + F4, permite acordarea de discount-uri libere pe bon sau pe articol. Butonul este disponibil doar in cazul in care a fost bifata optiunea de acordare a discount-ului liber(vezi Personalizare POS - > Discount-uri Libere).