Acordarea discount-urilor libere

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash POS > Vanzarea cu SmartCash POS >

Acordarea discount-urilor libere

Pe langa politica de fidelizare prezentata mai sus, prin intermediul careia se pot acorda discount-uri anumitor clienti sau anumitor articole cu control din backoffice, programul permite si acordarea de discount-uri libere, pe articole sau pe intregul bon, in baza anumitor motive (produse cu defecte, promotii, efectuarea de cumparaturi peste o anumita suma, etc.), care sunt configurate in prealabil in Back-Office.

Aceasta operatie nu poate fi efectuata de operator decat cu acordul unei persoane autorizate (Supervisor sau Administrator). In cazul in care operatorul nu are acces la aceasta functie butonul va deveni inactiv. Pentru detalii vezi sectiunea Personalizare POS - > Discount-uri libere.

Din interfata standard Plati - PLU se apasa butonul %, programul afisand urmatoarea fereastra:

 

smartcash_pos_discount001

 

In functie de tipul de discount care se doreste a fi aplicat, se va apasa unul din butoanele Bon sau Articol, rezultand una din ferestrele:

 

smartcash_pos_discountliber002

 

  smartcash_pos_discount01

 

In cazul discount-ului pe total bon, pe langa cel procentual ca in imaginea de mai sus putem alege si unul valoric:

 

smartcash_pos_discountliber004          

 

Se introduce procentul de discount care va fi aplicat bonului sau articolului in cauza. Acesta nu trebuie sa depaseasca valoarea maxima stabilita anterior din Back-Office, pentru fiecare utilizator de tip Supervisor in parte.

In cazul in care se acorda un discount mai mare programul va va atentiona printr-un mesaj si va interzice operatia cerand autentificarea unui user cu mai multe drepturi.

Daca discount-ul a fost introdus corect va fi afisata interfata de vanzare si tipul de discount ce urmeaza a fi aplicat:

 

smartcash_pos_discountliber005          

 

In imaginea de mai sus, sunt explicate reducerilor acordate.

 

Observatie 1: In cazul discount-ului pe articol, doar primul produs adaugat pe bon va beneficia de acesta, pentru urmatorul urmand a se relua procedura, chiar daca acesta va beneficia de acelasi discount (dupa fiecare produs procentul se va reseta la valoarea 0). In cazul discount-ului pe bon, procedura trebuie urmata o singura data, si numai la inceputul bonului, toate articolele adaugate pe acesta beneficiind de acel discount.

 

Observatie 2:  Programul ofera posibilitatea de a combina cele doua tipuri de discount-uri, procedura urmand a fi efectuata de doua ori inainte de adaugarea unui articol, cu mentionarea faptului ca mai intai ar trebui adaugat discount-ul de bon si apoi cel de articol.

 

Puteti acorda discount liber de sfarsit de bon dupa ce ati introdus toate produsele dorite prin apasarea butonului %. De aici puteti alege intre acordarea discountului liber procentual sau valoric. Va trebui sa procedati in felul urmator:

 

Va logati cu un cont de administrator, dupa care va trebui sa bifati din sectiunea Personalizare POS: Permite acordarea de discount liber aplicat la Finalul de bon: Acorda discount procentual la finalul bonului: Acorda discount valoric la finalul bonului. La urmatoarea logare a operatorului veti beneficia de functia de acordare de discount la sfarsit de bon.

 

smartcash_pos_discountliber006

 

Fie ca alegeti acordarea unui discount procentual sau valoric, programul va deschide o noua fereastra unde dumneavoastra va trebui doar sa introduceti valoarea dorita.