Prezentare Generala

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash POS > Notiuni Introductive >

Prezentare Generala

SmartCash POS este aplicația din suita SmartCash RMS responsabila cu vânzarea produselor cu bon fiscal în regim de casă de marcat informatizată.

 

SmartCash POS dispune de interfețe de utilizare proiectate pentru toate formatele comerciale existente, de la variante supermarket cu vânzare ultra rapidă, până la restaurante sau cafenele.

 

SmartCash POS este cea mai longevivă aplicație din suită, utilizând încă de la lansarea primei versiuni, acum aproape 18 ani, cu mult înainte de apariția telefoanelor inteligente,  o interfață multitouch.

 

Elementele din care se compune un POS sunt:

un calculator  PC dedicat;

o imprimanta pentru bonuri cu memorie fiscala conectata la acest calculator;

un display client pentru afisarea produselor vandute catre client;

un program destinat operarii vanzarilor, denumit in literatura de specialitate FrontOffice;

Daca in general sistemul PC poate fi de orice tip, cu conditia respectarii unei configuratii minime recomandate, celelalte 3 componente ale POS-ului au un regim special, reglementat extrem de strict de catre legislatia in vigoare.

Legea care reglementeaza utilizarea aparatelor de marcat fiscale este Ordonanta de Urgenta a Guvernului cu nr. 28/1999, prin Normele Metodologice nr. 301 din 28 iunie 1999.

Aceasta ordonanta a fost aprobata prin Legea cu nr. 64/2002, republicata. La aceasta lege se aplica, de asemenea, toate reglementarile ulterioare. Puteti consulta Normele Metodologice in format PDF din fisierul Normele Metodologice.pdf inclus in pachetul standard de distributie al programului.

 

Data ultimei actualizari: 01.04.2022