Setari Globale

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash POS > Configurarea programului SmartCash POS >

Setari Globale

Pagina Setari Globale este disponibila prin selectarea optiunii din meniul lateral sau prin apasarea tastei F2 de la tastatura. Aici se configureaza Numarul Unic al POS-ului in locatie, sunt afisate numarul  de zecimale cu care se lucreaza si  prefixurile codurilor de cantar setate din back-office, dar si configurarea modului de imprimare:

 

setari_pos_162019

 

Numarul unic de POS:

Fiecarui POS instalat ii este asociat un numar de POS pe care il identifica in mod unic intr-o locatie. Toate tranzactiile efectuate la un POS vor fi identificate de acest ID unic de POS. Intr-un sistem cu mai multe puncte de vanzare este interzisa operarea pe POS-uri cu acelasi numar. Inainte de a trece la pasul doi este recomandata apasarea butonului Verificare Existenta POS.

 

Numarul de zecimale pentru preturi:

Se vor afisa numarul de zecimale al preturilor cu care se va lucra la POS. Aceasta valoare va trebui sa se reflecte si in setarea imprimantei.

Pentru un POS Online, aceasta setare este efectuata in programul de backoffice SmartCash Shop, si nu poate fi modificata din interfata de mai sus. Modificarea este posibila numai pentru un POS Offline.

 

Prefixul codurilor de bare pentru cantare cu etichetare:

Se definesc prefixurile care vor fi interpretate ca si coduri de cantar si forma de codificare a cantitatii asociata codului. Prefixurile au plaja de valori intre 20 si 29 inclusiv, asa cum este specificat in normele EAN pentru codurile interne de magazin. Definirea, modificarea si stergerea prefixurilor se opereaza din Back-Office.

 

Mod imprimare Bonuri Fiscale,Note de plata & Bonuri Sectie:

Sectiunea selectata implicit adauga un articol automat si pe bonul fiscal.

Daca se foloseste a doua selectie bonul va fi tiparit dupa ce au fost introduse toate articolele si se va inchide (asincron).

 

Observatia 1:

Toate codurile care vor incepe cu prefix definit in lista de coduri de cantar, vor fi interpretate ca un cod de cantar, iar cantitatea va fi cea codificata in cod.

 

Observatia 2:

In caz de neconcordanta intre numarul de zecimale definit la POS si cel de la imprimanta, in momentul in care se va incerca vanzarea unui articol se va semnala prin mesaj acest lucru.