Vanzarea dupa comenzi in asteptare

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash POS > Vanzarea cu SmartCash POS >

Vanzarea dupa comenzi in asteptare

Vanzarea dupa comenzile in asteptare se realizeaza doar daca SmartCash POS a fost personalizat pentru acest tip (vezi Personalizare POS - > Activare Functionalitati). Dupa activarea optiunilor, vanzarea se realizeaza urmand pasii:

 

1) Se apasa butonul CMND sau combinatia de taste Ctrl + F2 de la tastatura sau Scroll-Lock, specific comenzilor dupa cum se observa in imaginea de mai jos:

 

smartcash_pos_comanda01

 

Varianta 1

 

2) In cazul in care a fost selectata optiunea pentru selectia comenzii dupa cod (vezi Personalizare POS - > Activare Functionalitati), la apasarea butonului apare o fereastra in care trebuie sa introduceti numarul codului comenzii urmat de tasta Ok exact ca in imaginea de mai jos:

 

smartcash_pos_comanda05

 

3) Dupa introducerea comenzii interfata se modifica, iar vanzarea se realizeaza normal cu mici schimbari in cadrul interfetei.

In locul Numarului de Bon apare denumirea de Comanda si cifra 1 cea pe care am introdus-o in pasul doi si ajuta la identificarea comenzii, in locul butonului Anulare bon avem Anulare CMND (anulare comanda), este prezent pentru fiecare articol un creion ce duce la o fereastra numita Nota Articol unde putem adauga detalii despre articolul comenzii, iar in locul butonului Inchidere Bon avem Inchidere Comanda ce duce la tiparirea notei de plata. In imaginea de mai jos este prezentata Comanda in asteptare:

 

smartcash_pos_comanda07

 

Varianta 2

 

2) In cazul in care a fost selectata optiunea pentru selectia comenzii dupa paleta de butoane (vezi Personalizare POS - > Activare Functionalitati), la apasarea butonului CMND  apare o fereastra pentru selectarea comenzii, se selecteaza comanda asignata operatorului logat si se apasa tasta Enter. In imaginea de mai jos va este prezentata interfata de selectie a comenzii:

 

smartcash_pos_comanda0001

 

Observatie! Unui operator ii este atribuita doar comanda deschisa de el. In caz contrar daca doreste sa acceseze comanda deschisa de alt operator, SmartCash POS va trimite un mesaj in care explica ca nu puteti opera comanda, singurul care detine acest privilegiu fiind supervisorul.

 

3) Dupa selectarea comenzii, SmartCash POS revine la interfata specifica comenzilor, singura modificare fata de utilizarea selectiei dupa cod este ca in loc de codul definit in backoffice se afla numele, procedeul de vanzare fiind acelasi, elementele fiind identice. In imaginea de mai jos este prezentata interfata:

 

smartcash_pos_comanda08