Vanzarea dupa codul articolelor

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash POS > Vanzarea cu SmartCash POS >

Vanzarea dupa codul articolelor

Vanzarea articolelor pe baza codului se face cu ajutorul interfatei standard Plati - PLU (specifica tipului supermaket):

 

smartcash_pos_vanzarecod001

 

Pentru a vinde un articol in interfata de tip supermarket se urmeaza pasii:

1) Se introduce cantitatea dorita. Implicit aceasta este setata la 1. Cantitatea ce va fi adaugata pentru articol este afisata in campul Cantitate de pe Display-ul Operator.

Acest lucru se face apasand butoanele-cifre din panoul numeric, eventual punctul zecimal pentru articole fractionabile..

Dupa ce s-a introdus cantitatea dorita in campul de date, se apasa butonul X sau tasta * (de la tastatura clasica) care va duce la transferarea cantitatii in campul Cant. de pe Display-ul Operator. Daca se doreste renuntarea la cantitatea introdusa si revenirea la cea implicita de 1, sau daca aceasta a fost tastata gresit, se apasa butonul C sau tasta ESC. Toate cantitatile au precizia maxima de trei zecimale, precizie asigurata si de catre imprimanta fiscala.

 

2) Se introduce codul de vanzare al articolului dorit. Acesta se poate face in 3 moduri:

Prin scanarea codului de bare cu scanner-ul, caz in care, daca articolul exista in nomenclatorul de produse, este adaugat automat pe bonul curent cu cantitatea introdusa in prealabil si afisata in campul Cant.

Se tasteaza cifrele codului de la tastatura numerica si se apasa apoi tasta + pentru adaugare pe bon.

Folosind panoul numeric se apasa butoanele corespunzatoare cifrelor apoi butonul PLU pentru adaugare pe bon.

In cazul in care codul introdus nu este unul valid (nu este asociat vreunui articol) atunci campul de date se va colora in rosu, indicand aceasta eroare si pe bonul curent nu va fi adaugat nici un articol.

In urma operatiilor de mai sus tranzactia va fi marcata pe bon la imprimanta, in panoul de bon la POS (vezi imaginea de mai jos), pe Display-ul Operator, precum si pe display-ul client al imprimantei.

Pentru o tranzactie efectuata, atat pe bonul din imprimanta, cat si pe lista bonului curent de pe display-ul POS-ului se vor indica:

numele articolului si codul acestuia;

cantitatea;

pretul unitar;

valoarea tranzactiei.

 

pos_panouBon02

 

Simultan cu adaugarea pe bon, va fi actualizata suma totala de plata pentru bonul respectiv, atat la POS cat si pe display-ul client (15.53 Lei - in exemplul de mai sus).

 

Observatie: Cantitatea maxima admisibila pentru un articol este de 9 caractere, inclusiv zecimalele daca sunt prezente (exceptand punctul zecimal). La fel si in cazul valorii unui bon sau a unei tranzactii pe bon. Daca valoarea tranzactiei, a bonului sau a cantitatii este mai mare de 9 cifre, tranzactia nu va fi validata si se va afisa un mesaj de eroare pe ecranul POS-ului.