Anularea articolelor

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash POS > Vanzarea cu SmartCash POS >

Anularea articolelor

Anularea articolelor este operatia de anulare a uneia sau a mai multor tranzactii in cazul in care clientul a renuntat la achizitionarea unui articol, sau in cazul erorilor de introducere.

Conform legii, aceasta operatie este permisa numai in cadrul unui bon deschis.

 

smartcash_pos_anulareart001

 

Pentru anularea (voidarea) unei tranzactii (unui articol de pe bon) efectuate anterior, se selecteaza din panoul bonului tranzactia respectiva si se apasa butonul Anuleaza Selectat, sau tasta F7. Acest lucru va duce la emiterea pe bon a unei tranzactii de o valoare negativa identica celei selectate, dar de semn negativ. Voidarea va fi indicata si pe display-ul client a imprimantei. De asemenea, pe bon se va tipari aceeasi tranzactie cu prefixul **VOID**.

 

Nota:

Nu se pot anula tranzactii care au fost deja anulate.

 

Daca se doreste renuntarea la bon in totalitate, acest lucru este posibil apasand butonul Anuleaza Bon, sau tasta F6 care va duce la anularea tuturor articolelor ramase neanulate pe bon si inchiderea bonului fiscal pe valoarea 0.

Anularea(Voidarea) poate fi permisa in orice conditii sau numai cu autorizare, in functie de starea optiunii din Personalizare POS - > Control Acces si Autorizare Operatii. Mai jos gasiti optiunea:

 

smartcash_pos_anulareart002

 

In cazul in care aceasta optiune este debifata, anulare poate fi facuta de catre orice operator, fara autorizare suplimentara. In schimb, daca aceasta optiune este bifata, anularea poate fi facuta numai prin autorizare de la tastatura sau folosind un card de acces cu cod de bare sau magnetic furnizat de producator. Daca anulare se face de la tastatura, pe ecran va aparea fereastra urmatoare:

 

smartcash_pos_anulareart003

 

In aceasta fereastra se va selecta numele utilizatorului cu drept de anulare (folosind sagetile de la tastatura) si se va introduce parola corespunzatoare. Confirmarea se face prin apasarea tastei OK sau Enter.

 

In cazul in care anularea se face cu cititorul de coduri de bare, pe ecran va aparea fereastra urmatoare:

 

anulare_vanzari_cu_cititorul

 

In cazul in care anularea se face cu cititorul de coduri de carduri magnetice, pe ecran va aparea fereastra urmatoare:

 

smartcash_pos_anulareart005

 

Utilizatorul are posibilitatea de a scana cardul de acces sau de a renunta apasand butonul Abandon. Anularea va fi autorizata numai in cazul in care este scanat ecusonul unui utilizator cu drept de anulare.

 

In cazul in care anularea se face cu cititorul de carduri de proximitate, pe ecran va aparea urmatoarea interfata:

 

Autorizare_carduri_proximitate