Coduri de bare interne

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Configurarea programului SmartCash Shop > Personalizare SmartCash >

Coduri de bare interne

Aplicatia SmartCash Shop permite definirea automata de coduri EAN13 interne pentru identificarea automatizata a articolelor la vanzare si inventariere. Aceste coduri vor fi tiparite pe etichete.

Codurile de bare de uz intern (in store) trebuiesc, conform recomandarilor organizatiei EAN, sa aiba prefixul in gama 20-29. Codificarea EAN13 interna se utilizeaza pentru doua motive:

crearea de coduri EAN13 care includ greutatea cantarita, generate in momentul cantaririi de catre cantarele digitale cu etichetare

emiterea de coduri interne de produs pentru vanzarea la bucata, care sa asigure identificarea unica in contextul propriului magazin  a articolelor la punctul de vanzare.

Prefixul folosit la generarea codurilor de card pentru clientii inclusi in programe de fidelizare.

Aceste trei categorii de coduri pot fi gestionate automat de catre programul SmartCash, pe baza criteriilor generale stabilite in aceasta pagina.

 

coduri_de_bare_interne_012019

 

Nota:

Optiunile din aceasta pagina, odata introduse, sunt valabile pentru toate statiile conectate la aceeasi baza de date.

 

Parametrii setabili sunt:

Foloseste codurile de bare EAN13 pentru cantar din urmatoarea lista: Daca se bifeaza aceasta optiune, atunci in program vor putea fi generate automat coduri de cantar pentru articolele nou introduse. In toate punctele in care acest lucru este posibil va fi prezent butonul:

 

cod_cantar_012019

 

Apasand acest buton va fi generat automat codul de cantar consecutiv si va fi asociat la articolul respectiv. Pentru definirea modului de compunere pentru una sau mai multe combinatii de coduri de cantar folosite se utilizeaza cele doua butoane Adauga/Modifica care determina aparitia pe ecran a ferestrei de mai jos:

 

coduri_cantar_012019

 

In aceasta fereastra se alege prefixul codului de bare, lungimea PLU a codului si pozitia punctului zecimal de greutate (indica formatul greutatii cu care lucreaza cantarul). Plaja de valori a prefixului de cod este intre 20 si 29. Daca se doreste salvarea respectivelor setari se apasa butonul OK, in caz contrar butonul Abandon.

 

Nota Importanta:

Se recomanda evitarea prefixelor 28 si 29 larg utilizate in sisteme de retail cash&carry. In acest mod se evita din start posibilitatea de confuzie intre codurile interne magazinului si cele din sistemul furnizorului.

 

Foloseste codurile de bare interne EAN13 pentru articole la bucata: Daca aceasta optiune este bifata, atunci se vor putea genera automat din program coduri interne EAN13, pentru articole. Dupa bifarea acestei optiuni se selecteaza si prefixul care va fi folosit la generarea codurilor. Activarea acestei optiuni va duce la activarea butonului urmator, acolo unde este posibila introducerea de coduri noi in program (la adaugare articol, sau cod).

 

shop_codintern

 

Prin apasarea acestui buton, vor fi generate automat coduri EAN13 consecutive cu prefixul specificat.

 

Prefix coduri pentru cardurile de clienti (compatibil EAN13):

Se va introduce in conformitate cu descrierea  din sectiune.

Inceput de gama pentru coduri PLU:  Se introduce numarul de la care se incepe generarea codurilor PLU in catalogul de produse.