Reguli globale

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Configurarea programului SmartCash Shop > Personalizare SmartCash >

Reguli globale

Sectiunea Reguli globale a optiunilor controleaza modul general de functionare a programului si este indicat sa fie utilizata cu extrema atentie, deoarece aceste optiuni influenteaza operarea la nivelul cel mai de jos al programelor.

Nota:

Optiunile din aceasta pagina, odata introduse, sunt valabile pentru toate statiile conectate la aceeasi baza de date.

 

Configurare_personalizare_reguli_globale1

 

Semnificatia campurilor este urmatoare:

Metoda de gestiune stocuri: are in vedere modul in care se face descarcarea valorica la pret de achizitie de pe stoc a articolelor iesite din gestiune. Modificarea se poate opera in orice moment, nefiind necesara vreo operatie suplimentara. Este indicat ca optiunea sa fie stabilita o singura data si ea sa ramana fixa pe toata durata de exploatare a programului. Se poate seta una din cele doua valori admise:

1. FIFO: articolele se scad de pe stoc in ordinea in care au fost receptionate dupa sistemul primul intrat primul iesit;

2. LIFO: articolele se scad de pe stoc in ordinea inversa a receptionarii dupa sistemul ultimul intrat primul iesit;

Precizie general la preturi: Indica precizia de calcul a preturilor. Daca se lucreaza cu case de marcat sau cu solutie POS este necesar ca acesta valoare sa corespunda cu cea de la respectivul echipament fiscal. Din momentul efectuarii unei schimbari, tot sistemul va opera in precizia impusa pentru preturile de vanzare. Se poate seta pe una din cele trei valori posibile:

1. fara zecimale

2. cu o zecimala

3. cu doua zecimale

Limiteaza vanzarea la stocul existent: Utilizarea acestei optiuni asigura interdictia globala de efectuare de iesiri de marfa sub limita stocului prin intermediul  aplicatiei SmartCash Shop (la backoffice).

Chiar daca din backoffice nu sunt permise operatii de iesire sub stoc (la vanzare cu ridicata, transfer, retur, consum, etc) este posibil ca, din diferite considerente, la echipamentele fiscale de tip POS sau case de marcat, vanzarea sub limita de stoc sa fie permisa pe parcursul unei zile de  lucru. Totusi, utilizand aceasta optiune la inchiderea de zi utilizatorii sunt obligati sa regleze mai intai stocul cu vanzarile sub limita stocului pentru a se permite descarcarea de gestiune.

Atentie!

Functia este extrem de importanta si permite restrictionarea graduala, in combinatie cu libertatea alocata si pe POS-uri a descarcarilor pe stoc negativ, asigurand reconcilierea operativa a vanzarilor pe minus.

In cazul unui magazin cuplat intr-o retea de magazine, utilizarea limitarii la stocul existent este obligatorie!

Include corectiile automate de descarcare pe stoc negativ pe fisa de depozit: Utilizand aceasta optiune  pe fisa de depozit vor fi incluse si aceste corectii.

Calculeaza fisa de depozit folosind Data Z in locul datei de descarcare stoc: Utilizand aceasta optiune fisa de depozit se calculeaza folosind data raportului Z.

 

Control tolerate acceptate: Se stabileste  toleranta maxima acceptata la valoarea totala a unei receptii  si toleranta maxina acceptata la valoare a unui monetar.

 

Adaos comercial: Se stabileste adaosul de referinta  pentru articolele fara referinta proprie.

Monitorizare adaos comercial de referinta la receptie: Daca este selectata aceasta optiune, in cadrul operatiei de receptie de la furnizor este monitorizat in permanenta pretul de vanzare al articolelor prin comparatie cu pretul de achizitie curent pentru articolele din receptia respectiva. Daca adaosul comercial pentru articolul receptionat scade sub limita de atentionare procentuala stabilita sau - in lipsa - sub valoarea stabilita de optiunea Articolele fara referinta proprie utilizeaza un adaos de..., atunci operatorul este instiintat si se propune modificarea corespunzatoare a pretului de vanzare. Corectia corespunzatoare a pretului de vanzare este obligatorie, operatorul fiind obligat sa modifice pretul pentru a putea continua receptia.

Activeaza monitorizarea globala a preturilor de vanzare dupa adaos de referinta: Prin activarea acestei optiuni este permisa monitorizarea globala a preturilor de vanzare  dupa adaosul de referinta.