<< Click pentru afișare cuprins >>

In aceasta pagina se seteaza parametrii de lucru cu bazele de date ale programului. Accesul la aceste setari este permis doar Administratorului de program.

Nota:

Optiunile din aceasta pagina sunt valabile numai pentru statia curenta. Ele trebuie repetate la toate calculatoarele pe care este instalat programul SmartCash Shop.

Parametrii configurabili pentru Server SQL & Baza de date SmartCash Shop sunt:

Server SQL:  in acest camp se specifica fie numele in retea a respectivului calculator, fie direct IP-ul calculatorului respectiv. Atentie: serverul SQL Firebird opereaza numai in retele bazate pe protocol TCP-IP! Acelasi lucru se completeaza si in cazul in care alegeti sa folositi o baza de date locala (pe acelasi calculator) .

Baza de date: calea completa pana la fisierul de baze de date. Programul este livrat cu o baza de date cu numele Smartcash.fdb aflata in subdirectorul Data al directorului in care a fost instalat programul. In urma instalarii, programul va fi automat configurat catre aceasta baza de date instalata local. Atentie: in cazul instalarii pe un server de retea, aceasta cale trebuie completata cu locatia bazei de date asa cum este ea salvata pe serverul de retea si nu ca referinta de fisier partajat intr-o retea! (exemplu: C:\Ibdata\Smartcash.gdb si NU \\mainserver\ibdata\smartcash.gdb). Nu folositi browsing-ul dupa baza de date decat la o instalare locala!

Nume Acces: indica numele de utilizator de acces la serverul SQL. Implicit este SYSDBA;

Parola Server: parola de acces la serverul SQL. De obicei, daca nu este schimbata, va fi masterkey;

Atentie: in cazul instalarii bazei de date pe un server de retea, locatia fisierului de backup va fi identica  cu cea de pe server.

 

In cazul in care magazinul este conectat intr-o retea integrata de magazine SmartCash RMS, atunci, pentru receptia datelor din retea, respectiv pentru transmiterea de date in retea, este necesara instalarea unui server SQL local, pe acelasi calculator cu aplicatia client, server ce va fi folosit exclusiv pentru impachetarea datelor intr-un format compatibil cu sistemul.

In sectiunea Acces server SQL local sunt stabilite numele de acces si parola pentru serverul local, insarcinat cu efectuarea exportului de date.

Parametrii configurabili pentru Acces server SQL local sunt:

Nume Acces: indica numele de utilizator de acces la baza de date locala, creata cu ocazia transferului de fisiere in reteaua de magazine.(implicit SYSDBA)

Parola Server local SQL: parola de acces la baza de date intermediara (implicit masterkey).

 

shop_server_012019