Vanzari Sumare

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Rapoarte > Rapoarte si situatii > Listare rapoarte centralizatoare >

Vanzari Sumare

Optiunea Vanzari Sumare, prezenta in meniul principal la Rapoarte / Centralizatoare/Vanzari Sumare, pune la dispozitia utilizatorului posibilitatea de a obtine un raport centralizator care contine vanzarile listate sumar, pe o anumita perioada de timp. Dupa selectarea acestei optiuni, pe ecran va aparea urmatoarea caseta:

 

vanzari_sumare_012019

In mod implicit, intervalul selectat este luna curenta, dar raportul poate fi listat si pe un alt interval de timp.

Pentru introducerea datei, puteti sa completati direct in campul respectiv data in formatul ZI-LUNA-AN (in ordinea existenta pentru intreg sistemul de operare, stabilita din Control Panel/Regional Settings). O metoda mai simpla, care evita eventualele confuzii, este pusa la dispozitia utilizatorilor prin apasarea butonului lateral din campul de data. Acest buton afiseaza un meniu pop-up, care contine intr-o forma tabelara toate zilele unei luni calendaristice. Acest meniu este urmatorul:

 

rapoarte_042019

 

In zona superioara este afisata luna curenta. Prin apasarea butoanelor cu sageti simple stanga/dreapta se selecteaza luna precedenta/urmatoare, in timp ce prin folosirea sagetilor duble se selecteaza anul.

Dupa selectia perioadei pentru care se vrea afisarea, se poate selecta operatorul care a facut vanzarea si se poate selecta criteriul de clasificare pentru afisare.

In partea de jos a casetei sunt prezente patru optiuni:

- Vanzare cu Amanuntul

- Vanzari cu Ridicata

- Facturi Retur la Bon Fiscal

- Facturi Retur la Vanzari cu Ridicata

 

Dupa apasarea butonului OK ,acest raport se poate vizualiza,se poate exporta intr-un format personalizat si  poate fi salvat direct in  format Excel, Word, etc, pentru transferul catre alte programe, prin selectia optiunii necesare in interfata urmatoare:

 

situatii_detaliate_022019

In functie de care optiuni sunt bifate si care nu, se vor afisa mai multe sau mai putine informatii din perioada respectiva. Daca sunt bifate primele doua, pe raport vor fi prezente toate Vanzarile cu Ridicata si Vanzarile cu Amanuntul efectuate de catre Magister Supervisor in perioada de timp definita precum in urmatoarea imagine:

 

vanzari_sumare_022019