SmartCash Retail Management System

Chitante Fiscale

Chitante Fiscale

Previous topic Next topic  

Chitante Fiscale

Previous topic Next topic  

Aceasta sectiune defineste sistemul de numerotatie aplicat documentelor cu regim special de tipul Facturilor Fiscale. Interfata de configurare este urmatoarea:

 

 

Daca se doreste utilizarea numerotatiei serializate, se va selecta optiunea de Utilizare serii fiscale pentru Chitante. In aceasta situatie trebuie selectata o statie de printare si definita seria pachetului de chitante precum si intervalul de numere alocat.

O statie de printare reprezinta o categorie unica identificata printr-un numar (in exemplu de mai sus) care stocheaza si mentine la zi seria fiscala curenta pentru avizele ce sunt tiparite pe o imprimanta la un moment dat. La o statie de printare logica, materializata fizic printr-o imprimanta, se pot conecta simultan mai multi clienti (prin retea),aplicatia reluand in mod automat numerotarea  in continuarea seriei si numarului ultimului aviz fiecare efectuand in mod automat incrementarea numarului fiscal in momentul generarii facturii. In cazul schimbarii imprimantei pentru un anumit client, se comuta pe statia logica de printare asociata imprimantei fizice respective, aplicatia reluand in mod automat numerotarea  in continuarea seriei si numarului ultimei chitante. Programul SmartCash Shop efectueaza imprimarea pe orice fel de imprimanta suportata de sistemul de operare Windows, fie instalata local fie partajata in retea.