SmartCash Retail Management System

Metode de protectie la casele Datecs

Metode de protectie la casele Datecs

Previous topic Next topic  

Metode de protectie la casele Datecs

Previous topic Next topic  

La casele Datecs, sistemul de protectie al comunicatiei se bazeaza pe existenta fisierelor temporare. Toate tranzactiile asociate unui bon pana la inchiderea lui sunt salvate in acest fisier intermediar. Fisierul temporar este personalizat pe numarul casei. La finalul unui bon, acest fisier temporar este salvat in fisierul final de tranzactii si apoi sters de pe disc.

 

In cazul in care s-a pierdut comunicatia cu casa de marcat datorita unor probleme tehnice aparute, nu va fi returnat nici un pret pentru codul cerut. In aceasta situatie operatorul casei de marcat este obligat sa contacteze administratorul de sistem pentru a debloca casa. Aceasta se face prin inchiderea bonului deschis la casa de marcat sau, in cazul in care din greseala s-a inchis bonul la casa de marcat cat timp nu era stabilita legatura cu Programul SmartCash ECR, prin deblocare manuala a driverului. In urma acestor operatii, la inchiderea bonului, tranzactiile efectuate pe bonul curent sunt automat salvate in fisierul de log din directorul de instalare a executabilului de driver. Utilizatorul va fi informat despre situatia curenta si despre solutia aleasa de Programul SmartCash ECR printr-o casuta informativa ce apare pe durata de 1 min pe ecranul monitorului. Fisierele de log sunt generate pentru a oferi posibilitatea recuperarii tranzactiilor de pe bonurile inchise in lipsa comunicarii cu Programul SmartCash ECR. Numele fisierului de log este dupa urmatorul format: nr. casa_nr. bon_zi-luna-an-ora-minute.log, continutul sau oferind toate datele necesare reconstituirii unui bon.

 

Pentru casele Datecs, programul SmartCash ECR impiedica efectuarea de operatii de voidare inadecvata, permise de casa de marcat. Aceste situatii apar in momentul in care se efectueaza stornarea unei cantitati din articole vandute pe bonul curent. In mod normal, casele Datecs efectueaza numai verificarea impusa de lege, ca valoarea totala a bonului sa nu fie negativa, ceea ce inseamna ca este posibil sa se storneze o cantitate mai mare dintr-un articol anume, daca valoarea totala a bonului ramane pozitiva. Aceasta situatie duce la compromiterea definitiva a stocurilor, daca se efectueaza gestiunea cantitativa a articolelor.

 

Pentru a preintampina aceste situatii, programul verifica toate operatiile de stornare/voidare, astfel incat nu permite decat anularea cantitatii deja introduse pe bon din articolul selectat pentru stornare.