SmartCash Retail Management System

Interfata BackOffice

Interfata BackOffice

Previous topic Next topic  

Interfata BackOffice

Previous topic Next topic  

In aceasta fereastra se specifica calea si numele fisierelor (TRAN.TXT si BON.TXT) prin care programul SmartCash ECR se interfateaza cu aplicatia de backoffice SmartCash Shop.

 

 

Fisierele de tranzactii si de plati contin toate operatiile realizate cu casele de marcat. Fiecare vanzare realizata pe casa de marcat va adauga cate un rand in aceste fisiere. Inchiderea casei din backoffice (dupa raportul Z) va realiza importul datelor si golirea acestor fisiere.

 

Nota Importanta!

Descarcarea tranzactiilor curente salvate de programul SmartCash ECR in fisiere in baza de date a magazinului, trebuie efectuata folosind programul SmartCash Shop INSTALAT PE ACELASI CALCULATOR cu programul SmartCash ECR.

Motivul este pastrarea integritatii fisierelor de tranzactii in urma importului. Integritatea este pastrata prin folosirea unui mecanism inclus in sistemul de operare Windows denumit mutex. Astfel daca se efectueaza o descarcare de tranzactii din programul SmartCash Shop, acesta initializeaza un astfel de mutex. Pe perioada in care mutex-ul este activ, programul SmartCash ECR nu mai scrie tranzactiile in fisierele de pe disk ci le pastraza intr-un buffer intern (vezi imaginea). Cand programul SmartCash Shop a terminat de prelucrat cu succes fisierele, accesul la fisier este eliberat iar SmartCash ECR scrie toate tranzactiile din buffer in fisiere revenind la modul de functionare normala.