SmartCash Retail Management System

Generalitati

Generalitati

Previous topic Next topic  

Generalitati

Previous topic Next topic  

Programul SmartCash ECR asigura un grad inalt de protectie al tranzactiilor la intreruperea comunicatiei dintre casa si calculator.

Fiind proiectat pentru case de marcat online, programul SmartCash ECR foloseste un sistem avansat de buffering in doua stadii: un buffer operativ, in memorie, si un buffer temporar, pe disk. Utilizarea acestui sistem garanteaza rezolvarea in timp real sau la limita, recuperarea din eroare, fara pierderea de date.

 

Erorile de comunicatie seriala dintre casele de marcat online si calculator sunt trei tipuri:

- erori datorare intreruperii comunicatiei seriale dintre echipamente;

- erori datorate intreruperii accidentale a calculatorului (si deci si a programului de comunicatie);

- erori datorate concurentei intre apelurile provenite de la mai multe case de marcat simultan.

 

Pentru erorile de comunicatie datorate intreruperii, programul SmartCash ECR asigura mecanisme de protectie diferentiate dupa modelul de casa si specificul protocolului respectiv de comunicatie. Detalii in capitolele despre protectie dedicate fiecarei case de marcat in parte.

In ceea ce priveste asigurarea accesului concurent, solutia de conectare multiport (fiecare casa de marcat la cate un port serial separat) elimina problemele de intarziere si desincronizare intalnite la situatiile de conectare prin bus fie el RS232 fie RS485. De asemenea buffering-ul tranzactional, asigura lipsa de intarzieri in procesul de comunicatie cu casele de marcat.