SmartCash Retail Management System

Server BackOffice

Server BackOffice

Previous topic Next topic  

Server BackOffice

Previous topic Next topic  

In aceasta fereastra se specifica modul in care programul SmartCash ECR comunica cu serverul SQL din backoffice si parametrii de conectare la baza de date.

 

 

Parametrii configurabili in aceasta fereastra sunt:

 

Server SQL: daca se doreste lucrul cu o baza de date situata pe un alt calculator, in acest camp se specifica numele in retea a respectivului calculator, fie asa cum este el denumit in retea, fie direct IP-ul calculatorului respectiv. Atentie, serverul SQL Firebird opereaza numai in retele bazate pe protocol TCP-IP. In cazul operarii cu server local, acest camp trebuie sa ramana necompletat. Pentru sistemele de operare mai noi (Vista sau Win7), in campul "Server SQL" se va introduce valoarea 127.0.0.1;
Baza de date: calea completa pana la fisierul de baze de date. Aplicatia de BackOffice SmartCash este livrata cu o baza de date cu numele Smartcash.gdb aflata in subdirectorul \Data al directorului in care a fost instalat programul. In urma instalarii, programul va fi automat configurat catre aceasta baza de date instalata local. In cazul instalarii pe un server de retea, aceasta cale trebuie completata locatia bazei de date asa cum este ea salvata pe serverul de retea si nu ca referinta de fisier partajat intr-o retea!!! (ex C:\Ibdata\Smartcash.gdb si NU \\mainserver\c\ibdata\smartcash.gdb). Nu folositi browsing-ul dupa baza de date decat la o instalare locala!!!
Nume Acces: indica numele de utilizator de acces la serverul SQL. Implicit este SYSDBA;
Parola Server: parola de acces la serverul SQL. De obicei, daca nu este schimbata, va fi masterkey;
Precizie: seteaza numarul de zecimale la preturi. Trebuie sa fie identic cu cel programat la case.
Verificare Articole Aflate sub Inventar: Daca aceasta optiune este bifata, nu se vor putea vinde articole supuse inventarului. In cazul in care se incearca vanzarea unui astfel de articol, in partea din dreapta-jos a ecranului va aparea un mesaj de atentionare: