SmartCash Retail Management System

Ghid de instalare rapida

Ghid de instalare rapida

Previous topic Next topic  

Ghid de instalare rapida

Previous topic Next topic  

Pasul 1 - Instalare SmartCash Start

 

A. Accesati site-ul www.smartcashstart.ro si apasati "Descarca acum SmartCash Start". Completati numele dumneavoastra si adresa de email la care doriti sa primiti instructiunile de descarcare ale kit-ului si apasati "Descarca".

 

 

B.Accesati link-ul din email, descarcati kit-ul SmartCash Start si dezarhivati-l.

 

C.In fisierul "smartcashstartsetup" veti gasi executabilul "SmartCashStartSetup.exe" pe care va trebui sa-l rulati apasand dublu click.

 

D.Apasati "Continua" in fereastra de "Bun venit la instalarea SmartCash Start".

 

E. Cititi cu atentie angajamentul de licentiere, dupa care bifati "Accept Acordul de licentiere" si apasati "Continua".

 

F. Alegeti calea de instalare a programului prin intermediul butonului "Exploreaza" dupa care apasati "Continua".

 

G.Alegeti produsele dorite pentru instalare prin selectarea acestora din lista.

 

 

H.Daca sunteti sigur ca ati facut toate configurarile necesare instalarii programului apasati butonul "Instalare". In caz contrar va puteti intoarce la setari prin apasarea butonulu "Inapoi".

 

I. Asteptati cateva secunde pentru instalarea programului.

 

Pasul 2 - Activare si Configurare BackOffice

 

Activare BackOffice

 

A. Porniti programul SmartCash Start urmand calea: Start -> All Programs -> Magister Software -> SmartCash Shop sau accesand pictograma de pe desktop.

 

B. In fereastra aparuta va trebui sa introduceti codul de activare primit in email. Varianta demo a programului va permite folosirea acestuia timp de 15 zile. Dupa expirarea perioadei va trebui sa introduceti o licenta valabila.

 

C. Activarea pachetului SmartCash Start se face prin completarea formularului ce apare in fereastra de intampinare.

 

 

D. Pentru a continua procesul de activare a programului va trebui sa apasati link-ul pentru activarea datelor prin internet, ca in exemplul de mai sus.

 

E. Link-ul respectiv va deschide in browser-ul dumneavoastra pagina www.smartcashstart.ro cu formularul de cerere a cheii de activare deja completat . Apasati butonul Trimite. In cel mai scurt timp veti primi cheia de activare.

 

 

F. Accesati Ajutor -> Instalare licenta din meniul programului, copiati cheia si numele de inregistrare in campurile destinate, apasati butonul si reporniti programul.

 

 

Configurare BackOffice

A. Porniti programul SmartCash Start urmand calea: Start -> All Programs -> Magister Software -> SmartCash Shop sau accesand pictograma de pe desktop.

 

B. Va logati in program cu utilizatorul Admin si parola admin.

 

C. Accesati Program -> Optiuni Program, iar in tab-ul "Baze de date" accesati "Baze de date magazin" . Completati "Server SQL" cu IP-ul calculatorului dumneavoastra.

 

Nota!

IP-ul calculatorului il puteti afla accesand din Windows Start -> Run (tastati run in campul "Search Programs and Files", dupa care in fereastra deschisa tastati "cmd" si apasati Enter. Va aparea o fereastra unde  va trebui sa tastati comanda "ipconfig" si sa apasati Enter. Adresa dumneavoastra IP va fi afisata.

 

 

D. Apasati butonul "Salvare&Iesire" si reporniti aplicatia.

 

E.  In continuare va trebui sa adaugati operatorii de program si sa creati nomenclatoarele principale. Pasii care trebuiesc urmati pentru realizarea acestor operatii ii gasiti la adresa help.smartcash.ro.

 

F. Daca doriti sa utilizati SmartCash POS bifati "Terminale POS cu Imprimanta Fiscala" din Program -> Optiuni Program -> Echipamente Fiscale -> Solutie Fiscala utilizata -> Terminale POS cu Imprimanta Fiscala si adaugati un nou terminal POS  Program -> Optiuni Program -> Echipamente Fiscale -> Terminale POS -> Adauga.

 

 

Pasul 3 - Activare si  Configurare POS

 

Activare POS

 

A.  Pentru folosirea interfetei de vanzare va trebui mai intai sa activati programul folosind cheia de activare primita in email.

 

B. Accesati Activare Program -> Instalare licenta din meniul programului, copiati cheia si numele de inregistrare in campurile destinate, apasati butonul si reporniti programul.

 

 

 

Nota!

Programul SmartCash POS functioneaza doar daca ati activat in prealabil SmartCash Shop.

 

Configurare POS

 

A. Porniti SmartCash POS din Start -> All Programs -> SmartCash POS si  logati-va pe contul Admin cu parola admin.

 

B. Programul porneste in varianta demo, implicit blocat, de aceea primul pas pe care va trebui sa-l urmati este acela de a seta calea bazei de date din tab-ul Server&Baze de date.

 

 

C. Adaugati cel putin un operator de tip casier pentru numarul de Terminal POS adaugat anterior.

 

D. Porniti programul SmartCash POS si logati-va  pentru vanzare cu casierul definit anterior.

 

E. Pentru mai multe informatii despre modurile de vanzare, cautare a produselor in nomenclator sau aplicarea discounturilor va rugam sa accesati help.smartcash.ro.